ISPANAK GRATEN TARİFİ
malzemeler:
- 1/2 kg ıspanak(yıkanıp, süzülmüş)
- 3 adet orta boy patates(haşlanmış)
- 1 iri soğan
- 2 adet kapya biber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- tuz, karabiber
beşamel sosu:
- 1 dolu kaşık un
- 1 dolu kaşık tereyağı
- 1,5-2 su bardağı soğuk süt (koyu akıcı kıvam için gerekli miktarı kullanınız)
- tuz karabiber
Üzerine:
Ispanak graten yapılışı:
- Yemeklik doğradığımız soğanları zeytinyağında hafif pembeleştirelim
- İnce doğradığımız kapya biberleri ekleyip devam edelim
- İnce doğranmış ıspanaklarımızı da ilave edip suyunu çekene kadar karıştıralım
- Tuzunu, karabiberini koyup kenara alalım
- Haşlanmış sıcak patatesleri tuz, karabiber ve tereyağı ile iyice ezelim ve fırın kabının altına bastırarak yayalım
- Üzerine ıspanaklarımızı yerleştirelim
- Beşamel sos için unu yağda kokusu çıkana kadar sarartalım ve üzerine soğuk sütü çırpıcı ile hızlı hızlı karıştırarak ilave edelim.
- Boza kıvamına gelene kadar eklemeye devam edelim.
- Tuz ve karabiber ekleyip ıspanakların üzerine gezdirelim
- Kaşar rendesini serpiştirdikten sonra 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim
Afiyet olsun
VİŞNELİ LABNELİ TATLI TARİFİ
malzemeler:
kreması:
- 1 lt süt
- 1 yumurta sarısı
- 1 su bardağı silme un (bardak 200ml)
- 1 su bardağı şeker
- 2 paket vanilya
- 1 paket labne peyniri
Vişneli pelte için:
- 3 su bardağı vişne suyu
- 1 su bardağı çekirdeksiz vişne tanesi
- 2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
- 2 yemek kaşığı toz şeker
Arasına:
- 100 gr kakaolu pötibör bisküvi
Vişneli labneli tatlı yapılışı:
- Süt, un, yumurta sarısı ve şekeri çırpıcı ile kaynayana kadar devamlı karıştırarak pişirelim
- altını kapatıp, vanilyaları ve labneyi ekleyip iyice tekrar karıştıralım ve ıslatılmış borcama dökelim
- Ilıyınca toz haline getirdiğimiz bisküvileri de yayalım
- Pelte malzemelerini de karıştırara kaynatıp hafifi ılıyınca en üste düzgünce serelim
- Buzdolabında servise kadar streçleyip bekletelim
- hindistan ceviziyle süsleyerek servis yapalım
Afiyet olsun
HUMUS TARİFİ
malzemeler:
- 1.5 su bardağı nohut
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı tahin
- 1/2 limon
- 3 iri diş sarımsak
- tuz, pul biber
Humus nasıl yapılır?
- Nohutları akşamdan ıslatıp, sabah iyice haşlayalım
- Hafif sulu bırakarak robottan geçirip püre yapalım
- Dğer malzemelerle karıştırıp servis kabına alalım
- Üzerine yağda toz biberi ısıtıp gezdirelim
Afiyet olsun