23 Ekim 2019 Çarşamba

ISPANAK GRATEN TARİFİ

sefertasitarifleri.com

ISPANAK GRATEN TARİFİ

malzemeler:


  • 1/2 kg ıspanak(yıkanıp, süzülmüş)
  • 3 adet orta boy patates(haşlanmış)
  • 1 iri soğan
  • 2 adet kapya biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • tuz, karabiber

beşamel sosu:

  • 1 dolu kaşık un
  • 1 dolu kaşık tereyağı
  • 1,5-2 su bardağı soğuk süt (koyu akıcı kıvam için gerekli miktarı kullanınız)
  • tuz karabiber

Üzerine: 

  • Rende kaşar

Ispanak graten yapılışı:

  1. Yemeklik doğradığımız soğanları zeytinyağında hafif pembeleştirelim
  2. İnce doğradığımız kapya biberleri ekleyip devam edelim
  3. İnce doğranmış ıspanaklarımızı da ilave edip suyunu çekene kadar karıştıralım
  4. Tuzunu, karabiberini koyup kenara alalım
  5. Haşlanmış sıcak patatesleri tuz, karabiber ve tereyağı ile iyice ezelim ve fırın kabının altına bastırarak yayalım
  6. Üzerine ıspanaklarımızı yerleştirelim
  7. Beşamel sos için unu yağda kokusu çıkana kadar sarartalım ve üzerine soğuk sütü çırpıcı ile hızlı hızlı karıştırarak ilave edelim. 
  8. Boza kıvamına gelene kadar eklemeye devam edelim.
  9. Tuz ve karabiber ekleyip ıspanakların üzerine gezdirelim
  10. Kaşar rendesini serpiştirdikten sonra 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim
Afiyet olsun



VİŞNELİ LABNELİ TATLI TARİFİ


 VİŞNELİ LABNELİ TATLI TARİFİ

malzemeler:

kreması:


  • 1 lt süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı silme un (bardak 200ml)
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 paket vanilya
  • 1 paket labne peyniri

Vişneli pelte için:


  • 3 su bardağı vişne suyu
  • 1 su bardağı çekirdeksiz vişne tanesi
  • 2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Arasına:


  • 100 gr kakaolu pötibör bisküvi



Vişneli labneli tatlı yapılışı:


  1. Süt, un, yumurta sarısı ve şekeri çırpıcı ile kaynayana kadar devamlı karıştırarak pişirelim
  2. altını kapatıp, vanilyaları ve labneyi ekleyip iyice tekrar karıştıralım ve ıslatılmış borcama dökelim
  3. Ilıyınca toz haline getirdiğimiz bisküvileri de yayalım
  4. Pelte malzemelerini de karıştırara kaynatıp hafifi ılıyınca en üste düzgünce serelim
  5. Buzdolabında servise kadar streçleyip bekletelim
  6. hindistan ceviziyle süsleyerek servis yapalım
Afiyet olsun




HUMUS TARİFİ

HUMUS TARİFİ-SEFERTASI TARİFLERİ.COM

HUMUS TARİFİ

malzemeler:


  • 1.5 su bardağı nohut
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı tahin
  • 1/2 limon
  • 3 iri diş sarımsak
  • tuz, pul biber

Humus nasıl yapılır?

  1. Nohutları akşamdan ıslatıp, sabah iyice haşlayalım
  2. Hafif sulu bırakarak robottan geçirip püre yapalım
  3. Dğer malzemelerle karıştırıp servis kabına alalım
  4. Üzerine yağda  toz biberi ısıtıp gezdirelim
Afiyet olsun


Related Posts with Thumbnails