ISPANAK GRATEN TARİFİ
malzemeler:
- 1/2 kg ıspanak(yıkanıp, süzülmüş)
- 3 adet orta boy patates(haşlanmış)
- 1 iri soğan
- 2 adet kapya biber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- tuz, karabiber
beşamel sosu:
- 1 dolu kaşık un
- 1 dolu kaşık tereyağı
- 1,5-2 su bardağı soğuk süt (koyu akıcı kıvam için gerekli miktarı kullanınız)
- tuz karabiber
Üzerine:
- Rende kaşar
Ispanak graten yapılışı:
- Yemeklik doğradığımız soğanları zeytinyağında hafif pembeleştirelim
- İnce doğradığımız kapya biberleri ekleyip devam edelim
- İnce doğranmış ıspanaklarımızı da ilave edip suyunu çekene kadar karıştıralım
- Tuzunu, karabiberini koyup kenara alalım
- Haşlanmış sıcak patatesleri tuz, karabiber ve tereyağı ile iyice ezelim ve fırın kabının altına bastırarak yayalım
- Üzerine ıspanaklarımızı yerleştirelim
- Beşamel sos için unu yağda kokusu çıkana kadar sarartalım ve üzerine soğuk sütü çırpıcı ile hızlı hızlı karıştırarak ilave edelim.
- Boza kıvamına gelene kadar eklemeye devam edelim.
- Tuz ve karabiber ekleyip ıspanakların üzerine gezdirelim
- Kaşar rendesini serpiştirdikten sonra 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder