23 Ekim 2019 Çarşamba

AVCI BÖREĞİ TARİFİ

AVCI BÖREĞİ TARİFİ-sefertasitarifleri.com

AVCI BÖREĞİ TARİFİ-sefertasitarifleri.com

AVCI BÖREĞİ TARİFİ

malzemeler:

iç harcı için:

  • 300 gr kıyma
  • 1 adet irice soğan
  • 1/2 su bardağı bulgur
  • 1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz
  • 1 su bardağu su(200ml)
  • 2-3 kaşık zeytinyağı
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • kimyon, pul biber, karabiber(1'er çay kaşığı)

Ayrıca:

  • 4 adet yufka
  • 2 yumurta
  • 1 kase galeta unu
  • 1 çay bardağı süt
  • 2-3 kaşık sıvıyağ

Avcı Böreği yapılışı:

  1. Öncelikle içini hazırlayalım. Yemeklik doğradığımız soğanları sıvıyağda pembeleştirelim
  2. Kıymayı ekleyip rengi dönene kadar kavuralım 
  3. Salçave baharatlarını da ilave edip karıştırmaya devam edelim
  4. Bulgur ve suyunu da ekleyelim, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim
  5. Altını kapatalım ve kıydığımız maydanozları ve cevizi ilave edelim, soğuması için kenara alalım
  6. Yufkayı serip üzerine sıvıyağ sürelim.İkinci kat yufkayı da serelim ve tekrar yağ sürelim
  7. 12  eşit parçaya bölelim
  8. Kenarlara içten koyup, sigara böreği gibi saralım.
  9. Hepsi bitince süt ve yumurtayı karıştırıp böreği önce bu karışıma batıralım sonra galeta ununa bulayalım
  10. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye börekleri dizelim
  11. 200 derecelik önceden ısınmış fırında kızarana kadar pişirelim.
Not: Kullanmayacağınız miktarı tepside dondurup, saklama kaplarında uzun süre saklayabilirsiniz


Afiyet olsun


ISPANAK GRATEN TARİFİ

sefertasitarifleri.com

ISPANAK GRATEN TARİFİ

malzemeler:


  • 1/2 kg ıspanak(yıkanıp, süzülmüş)
  • 3 adet orta boy patates(haşlanmış)
  • 1 iri soğan
  • 2 adet kapya biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • tuz, karabiber

beşamel sosu:

  • 1 dolu kaşık un
  • 1 dolu kaşık tereyağı
  • 1,5-2 su bardağı soğuk süt (koyu akıcı kıvam için gerekli miktarı kullanınız)
  • tuz karabiber

Üzerine: 

  • Rende kaşar

Ispanak graten yapılışı:

  1. Yemeklik doğradığımız soğanları zeytinyağında hafif pembeleştirelim
  2. İnce doğradığımız kapya biberleri ekleyip devam edelim
  3. İnce doğranmış ıspanaklarımızı da ilave edip suyunu çekene kadar karıştıralım
  4. Tuzunu, karabiberini koyup kenara alalım
  5. Haşlanmış sıcak patatesleri tuz, karabiber ve tereyağı ile iyice ezelim ve fırın kabının altına bastırarak yayalım
  6. Üzerine ıspanaklarımızı yerleştirelim
  7. Beşamel sos için unu yağda kokusu çıkana kadar sarartalım ve üzerine soğuk sütü çırpıcı ile hızlı hızlı karıştırarak ilave edelim. 
  8. Boza kıvamına gelene kadar eklemeye devam edelim.
  9. Tuz ve karabiber ekleyip ıspanakların üzerine gezdirelim
  10. Kaşar rendesini serpiştirdikten sonra 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim
Afiyet olsun



VİŞNELİ LABNELİ TATLI TARİFİ


 VİŞNELİ LABNELİ TATLI TARİFİ

malzemeler:

kreması:


  • 1 lt süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı silme un (bardak 200ml)
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 paket vanilya
  • 1 paket labne peyniri

Vişneli pelte için:


  • 3 su bardağı vişne suyu
  • 1 su bardağı çekirdeksiz vişne tanesi
  • 2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Arasına:


  • 100 gr kakaolu pötibör bisküvi



Vişneli labneli tatlı yapılışı:


  1. Süt, un, yumurta sarısı ve şekeri çırpıcı ile kaynayana kadar devamlı karıştırarak pişirelim
  2. altını kapatıp, vanilyaları ve labneyi ekleyip iyice tekrar karıştıralım ve ıslatılmış borcama dökelim
  3. Ilıyınca toz haline getirdiğimiz bisküvileri de yayalım
  4. Pelte malzemelerini de karıştırara kaynatıp hafifi ılıyınca en üste düzgünce serelim
  5. Buzdolabında servise kadar streçleyip bekletelim
  6. hindistan ceviziyle süsleyerek servis yapalım
Afiyet olsun




Related Posts with Thumbnails