23 Ekim 2019 Çarşamba

AVCI BÖREĞİ TARİFİ

AVCI BÖREĞİ TARİFİ-sefertasitarifleri.com

AVCI BÖREĞİ TARİFİ-sefertasitarifleri.com

AVCI BÖREĞİ TARİFİ

malzemeler:

iç harcı için:

  • 300 gr kıyma
  • 1 adet irice soğan
  • 1/2 su bardağı bulgur
  • 1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz
  • 1 su bardağu su(200ml)
  • 2-3 kaşık zeytinyağı
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • kimyon, pul biber, karabiber(1'er çay kaşığı)

Ayrıca:

  • 4 adet yufka
  • 2 yumurta
  • 1 kase galeta unu
  • 1 çay bardağı süt
  • 2-3 kaşık sıvıyağ

Avcı Böreği yapılışı:

  1. Öncelikle içini hazırlayalım. Yemeklik doğradığımız soğanları sıvıyağda pembeleştirelim
  2. Kıymayı ekleyip rengi dönene kadar kavuralım 
  3. Salçave baharatlarını da ilave edip karıştırmaya devam edelim
  4. Bulgur ve suyunu da ekleyelim, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim
  5. Altını kapatalım ve kıydığımız maydanozları ve cevizi ilave edelim, soğuması için kenara alalım
  6. Yufkayı serip üzerine sıvıyağ sürelim.İkinci kat yufkayı da serelim ve tekrar yağ sürelim
  7. 12  eşit parçaya bölelim
  8. Kenarlara içten koyup, sigara böreği gibi saralım.
  9. Hepsi bitince süt ve yumurtayı karıştırıp böreği önce bu karışıma batıralım sonra galeta ununa bulayalım
  10. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye börekleri dizelim
  11. 200 derecelik önceden ısınmış fırında kızarana kadar pişirelim.
Not: Kullanmayacağınız miktarı tepside dondurup, saklama kaplarında uzun süre saklayabilirsiniz


Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails