AVCI BÖREĞİ TARİFİ
malzemeler:
iç harcı için:
- 300 gr kıyma
- 1 adet irice soğan
- 1/2 su bardağı bulgur
- 1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz
- 1 su bardağu su(200ml)
- 2-3 kaşık zeytinyağı
- 1/2 demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- kimyon, pul biber, karabiber(1'er çay kaşığı)
Ayrıca:
- 4 adet yufka
- 2 yumurta
- 1 kase galeta unu
- 1 çay bardağı süt
- 2-3 kaşık sıvıyağ
Avcı Böreği yapılışı:
- Öncelikle içini hazırlayalım. Yemeklik doğradığımız soğanları sıvıyağda pembeleştirelim
- Kıymayı ekleyip rengi dönene kadar kavuralım
- Salçave baharatlarını da ilave edip karıştırmaya devam edelim
- Bulgur ve suyunu da ekleyelim, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim
- Altını kapatalım ve kıydığımız maydanozları ve cevizi ilave edelim, soğuması için kenara alalım
- Yufkayı serip üzerine sıvıyağ sürelim.İkinci kat yufkayı da serelim ve tekrar yağ sürelim
- 12 eşit parçaya bölelim
- Kenarlara içten koyup, sigara böreği gibi saralım.
- Hepsi bitince süt ve yumurtayı karıştırıp böreği önce bu karışıma batıralım sonra galeta ununa bulayalım
- Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye börekleri dizelim
- 200 derecelik önceden ısınmış fırında kızarana kadar pişirelim.
Not: Kullanmayacağınız miktarı tepside dondurup, saklama kaplarında uzun süre saklayabilirsiniz
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder