LAHANA TURŞUSU
- 1 kg. beyaz lahana
- 1-2 havuç
- 1 çay bardağı üzüm sirkesi
- 1 tepeleme yemek kaşığı salamuralık kaya tuzu(tadını kontrol edin, normalden azıcık daha tuzlu olacak)
- 10-12 tane nohut(mayalanmayı hızlandıracak)
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 baş sarımsak
- 1/2 çay kaşığı limon tuzu
- Ayrıca doğranmış lahanayı ovmak için 1 yemek kaşığı tuz
- yeterince kaynayıp soğumuş su veya şişe suyu
Lahana turşusu nasıl yapılır:
- Lahanayı akşamdan istediğimiz büyüklükte doğrayalım, üzerine bir kaşık tuzu atıp harmanlayalım.böylece sabaha kadar yumuşuyor ve acısı çıkıyor.Üzerini örtüp sabaha kadar bekletelim.
- Sabahleyin lahanaların içine sarmısakları ikiye veya üçe bölüp;havuçları soyup doğrayıp karıştıralım.
- Kaynar suyla çalkaladığımız ve dibine nohut attığımız cam kavanoza lahanaları basalım.(Dibinde biriken lahananın suyunu eklemiyoruz)
- Üzerine sirke ve ağzını kapatacak kadar kaynamış soğumuş suyu koyup 20 dakika kadar bekliyoruz..
- Tuz ayarını iyi yapabilmek için suyu tekrar başka bir kaba boşaltıp, şekerini ve gerektiği kadar tuzunu ekliyoruz, lahanaların üzerine yeniden döküyoruz.
- Kapağını sıkıca kapatıp, 2 hafta ışık almayan bir yerde bekletiyoruz.
- Turşuyu olduktan mutlaka serin bir yerde bekletmek gerekiyor.
afiyet olsun
1 yorum:
bu yıl ilk kez denedim çokta güzel oldu:),
sizinde ellerinize sağlık:))
Yorum Gönder