16 Mart 2010 Salı

KIYMALI BROKOLI GRATEN TARIFI

KIYMALI BROKOLI GRATEN TARIFI KIYMALI BROKOLI GRATEN TARIFI
Aslında havuçlu beşamel soslu brokoli ograten diye daha uzun tanımlayabiliriz .Çok besleyici, faydalı, çoluk çocuk bolca tüketilmesi gereken sebzelerin, etin, sütün vs. bir araya gelmesiyle oluşan çok lezzetli bir yemek tarifi..Hepinize kesinlikle tavsiye olunur.

KIYMALI BROKOLİ GRATEN TARİFİ

malzemeler:
  • 1/2 kg brokoli
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 150 gr kıyma
  • 1 adet kırmızı veya yeşil biber
  • tuz, pul biber
  • kaşar rendesi
  • 1-2 kaşık zeytinyağı
Beşamel sos için:
  • 1 su bardağı süt,
  • 1 kaşık un,
  • 1 kaşık tereyağı

KIYMALI BROKOLİ GRATEN nasıl yapılır?

  1. Temizlenmiş brokoli ve havuçları 3-4 dakika haşlayalım ve hemen soğuk suyun altına tutalım
  2. Fırına dayanıklı bir kaba yerleştirelim
  3. Tenceremizde yemeklik doğranmış soğanımızı, hafif soteleyelim.
  4. Kıyma ve biberleri ekleyelim birlikte kavuralım, suyunu çektirelim
  5. Tuzunu biberini atalım kapatalım ve bu malzemeyi de brokoli ve havuçların üzerine serpiştirelim
  6. Beşamel sos için yağda unu yakmadan kavuralım, soğuk sütü ve az tuzu ilave edip akıcı kıvamlı(az gelirse daha fazla süt koyabilirsiniz)  bir sos hazırlayalım.
  7. Bu sosu da kaynadıktan sonra kıymaların üzerine düzgünce yayalım
  8. 200 derecelik fırında hafif kızarana kadar tutalım
  9. Çıkarıp kaşar rendesini serpiştirelim ve tekrar fırına verelim
  10. Kızardıktan sonra çıkarıp servis yapalım

Afiyet olsun

1 yorum:

filiz dedi ki...

cok tesekkur ederiz🤗 bugun bu tarifi deneyecegim insaAllah cok guzel gorunuyor ellerinize saglik

Related Posts with Thumbnails