PATLICANLI PİLAV TARİFİ
malzemeler:
- 3-4 adet patlıcan
- 3 su bardağı pirinç
- 300 gr kuşbaşı et
- 4,5 su bardağı sıcak su
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
PATLICANLI PİLAV nasıl yapılır?
- Öncelikle patlıcanları alacalı soyup şeritler halinde doğrayalım ve tuzlu suda bekletelim
- Pirinçleri de 1 tatlı kaşığı tuz koyduğumuz suda bekletelim (ki lapalanmaya sebep olan nişasta akıp gitsin)
- Diğer yanda etlerimizi kendi bıraktığı suyu çekene kadar kavuralım, az sıcak su ilavesiyle kısık ateşte iyice yumuşayana ve koyduğumuz suyu da çekene kadar pişirelim
- Bu aşamada düdüklü tencereniz varsa kullanmanızı ve kesinlikle tuz atmamanızı vurgulamak isterim
- Patlıcanları tuzlu sudan çıkaralım yıkayıp çok iyi kurutup kızartalım ve kağıt havlu üzerinde fazla yağını alalım
- Pirincin suyunu süzelim ve ovarak iyice yıkayalım ve süzelim
- Bir tencerenin kenarlarına kenarlarını saracak şekilde patlıcanları dizelim
- Pişen etlerimizi ortasına yerleştirelim
- Pirinçleri düzgünce yayalım
- Pişen etin suyundan da alarak sıcak suyu üzerine dökelim ve tuzunu atalım ama karıştırmıyoruz
- En üste düz bir tabak kapatalım, kaynadıktan sonra yaklaşık 15 dakika kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim
- Altını kapatıp demlenmeye bırakalım
- Ters çevirerek servis yapalım
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder