15 Nisan 2010 Perşembe

PATLICANLI PILAV TARIFI

PATLICANLI PILAV TARIFI

PATLICANLI PİLAV TARİFİ

malzemeler:
  • 3-4 adet patlıcan
  • 3 su bardağı pirinç
  • 300 gr kuşbaşı et
  • 4,5 su bardağı sıcak su
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz

PATLICANLI PİLAV nasıl yapılır?

  1. Öncelikle patlıcanları alacalı soyup şeritler halinde doğrayalım ve tuzlu suda bekletelim
  2. Pirinçleri de 1 tatlı kaşığı tuz koyduğumuz suda bekletelim (ki lapalanmaya sebep olan nişasta akıp gitsin)
  3. Diğer yanda etlerimizi kendi bıraktığı suyu çekene kadar kavuralım, az sıcak su ilavesiyle kısık ateşte iyice yumuşayana ve koyduğumuz suyu da çekene kadar pişirelim
  4. Bu aşamada düdüklü tencereniz varsa kullanmanızı ve kesinlikle tuz atmamanızı vurgulamak isterim
  5. Patlıcanları tuzlu sudan çıkaralım yıkayıp çok iyi kurutup kızartalım ve kağıt havlu üzerinde fazla yağını alalım
  6. Pirincin suyunu süzelim ve ovarak iyice yıkayalım ve süzelim
  7. Bir tencerenin kenarlarına kenarlarını saracak şekilde patlıcanları dizelim
  8. Pişen etlerimizi ortasına yerleştirelim
  9. Pirinçleri düzgünce yayalım
  10. Pişen etin suyundan da alarak sıcak suyu üzerine dökelim ve tuzunu atalım ama karıştırmıyoruz
  11. En üste düz bir tabak kapatalım, kaynadıktan sonra yaklaşık 15 dakika kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim
  12. Altını kapatıp demlenmeye bırakalım
  13. Ters çevirerek servis yapalım

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails