Yeniden merhaba...
Epey bir ara oldu yine bağışlayın.
Ama her şey elimizde değil bilirsiniz.
Bazen hayat bizi istemediğimiz mecralara sürükler, istemediğimiz şeyleri yaşatır.
Zayıflığımızı, acizliğimizi alay edercesine yüzümüze vurur..
Bundan tam 40 gün önce çok sevdiğimiz, çok iyi bir insanı; kayınpederimi uğurladık öte dünyaya..
Ne haldedir buradan hiç bir bilgi alamıyoruz.
İletişim ağı kopuk maalesef :(
Ama dünya ölçülerinde her şeyi düzgün yapmaya çalışmış, iyi bir insanın da olası cennete gideceğini düşünüyorum açıkçası...
Cennet kimin için yaratılmış olabilir ki başka?
Onun ötesi sanırım evliyalar, erenlerdir...!!
Her neredeyse Allah onu rahat ve mutlu etsin; dünya sıkıntıları da imtihanı da bitti artık.
Ömrümün son 26 yılında birlikteydik; bugün daha bir farkettim ki bir çok şeyini çok özleyeceğim.
Allah gani gani rahmet etsin.. Üzgünüm :(
Gelelim tatlımıza..
Daha önce başka bir tarif paylaşmıştım burada.. O da çok güzeldir..
Ama aşağıda vereceğim tarif bence hepsinden güzel..
Denerseniz çok beğeneceğinizden eminim..
Bayram için yapmıştım, bir iki fotoğraf da aceleyle alabildim.
Sizinle paylaşmak da ancak bugüne kısmet oldu..
Takdir sizlerin :)
KALBURA BASTI TATLISI
MalzemelerHamur için:
- 2 su bardağından 1 parmak eksik riviera zeytinyağı(veya ayçiçek yağı karışımı)
- 1 su bardağı süt
- 5 su bardağı un
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay kaşığı karbonat(kabartma tozu değil)
- 1 çay kaşığı tuz
- ceviz içi
- 3 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- bir kaç damla limon suyu
KALBURA BASTI TATLISI nasıl yapılır?
- Şerbet malzemlerini bir tencereye alıp kaynamaya başladıktan sonra bir kaç damla limon sıkıp, 10 dakika kaynatıp kapatalım ve soğumaya bırakalım
- Hamur malzemelerini sırasıyla ekleyip özlü bir hamur yoğuralım
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım, rendenin üzerine bastırarak açalım ve içine 1 tatlı kaşığı dövülmüş ceviz koyup kapatalım
- Hafif yağlanmış tepside 180 derecede iyice kızarana kadar pişirelim
- Pişince ilk harı geçene kadar 3-5 dakika bekleyip soğuk şerbetle buluşturalım
- Üzerine bir tepsi kapatalım
- 1/2 saat sonra her birini alt üst edelim ki şerbeti üst yüzeyi de tam çeksin.
6 yorum:
Başın sağ olsun. Cok üzüldüm. Ama elden ne gelir. Tatlıda muhteşem görünüyor. Ellerine sağlık.
başınız sağolsun...Tatlı tarifiniz için teşekkürler ;)
Günaydın Canım,Başın sağ olsun Mekanı cennet olsun. bloglar arasında yorum bırakma ve takibe alma etkinliği başlatıldı 31 Aralık 2015 tarihine kadarı.Hem haberdar edeyim hemde etkinliği desteklemiş olayım dedim. Çok güzel iştah açıcı görünüyor ellerinize sağlık. Takibimdesin bende beklerim sevgiler.
Ben teşekkür ederim Aysel hanım :)
Cennet mekanı olsun.tatif için tşkr.
Mekanı cennet olsun.tatlı tarifiniz için tskr
Yorum Gönder