TOP KADAYIF TARİFİ
- 250 gr kadayıf
- 1/2 paket eritilmiş margarin
- 1-2 kaşık sıvıyağ
- 1/2 su bardağı sıcak süt
- ceviz
şerbet:
- 2,5 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 3-4 damla limon
TOP KADAYIF NASIL YAPILIR
- İlk önce şerbeti için su ve şekeri kaynatalım, koyulaşıp ağır akmaya başlayınca kapatıp 3-4 damla limon dökelim, soğumaya bırakalım.
- Kadayıfları bir kaba alıp yağları ilave edip iyice tel tel açalım.
- Bir küçük kase ya da çay fincanının içine bir parça kadayıfı düzgünce yayıp ortasını açalım ve cevizi dolduralım üzerini kapatıp sıkıca bastıralım.
- Tepsiye ters çevirip (üzerinin cevizini ben bu aşamada koydum siz fırından almadan 5 dakika önce koyun, yanmasın) 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
- Çıkar çıkmaz her birinin üzerine birer kaşık sıcak sütü döküp üzerini kapatalım.
- Beş dakika sonra önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti üzerine dökelim yine kapatalım.
Afiyet olsun.