8 Kasım 2007 Perşembe

TOP KADAYIF TARİFİ

TOP KADAYIF TARİFİ
TOP KADAYIF TARİFİ

TOP KADAYIF TARİFİ


  • 250 gr kadayıf
  • 1/2 paket eritilmiş margarin
  • 1-2 kaşık sıvıyağ
  • 1/2 su bardağı sıcak süt
  • ceviz

şerbet:


  • 2,5 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 3-4 damla limon

TOP KADAYIF NASIL YAPILIR

  1. İlk önce şerbeti için su ve şekeri kaynatalım, koyulaşıp ağır akmaya başlayınca kapatıp 3-4 damla limon dökelim, soğumaya bırakalım.
  2. Kadayıfları bir kaba alıp yağları ilave edip iyice tel tel açalım.
  3. Bir küçük kase ya da çay fincanının içine bir parça kadayıfı düzgünce yayıp ortasını açalım ve cevizi dolduralım üzerini kapatıp sıkıca bastıralım.
  4. Tepsiye ters çevirip (üzerinin cevizini ben bu aşamada koydum siz fırından almadan 5 dakika önce koyun, yanmasın) 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
  5. Çıkar çıkmaz her birinin üzerine birer kaşık sıcak sütü döküp üzerini kapatalım.
  6. Beş dakika sonra önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti üzerine dökelim yine kapatalım.
Afiyet olsun.

KAYISI TATLISI TARİFİ

KAYISI TATLISI


FINDIKLI FISTIKLI GULLAC TARIFI

FINDIKLI FISTIKLI GULLAC TARIFI
Ramazan'ın bana göre en özel tadıdır güllaç.Güllaçsız bir Ramazan düşünemiyorum ama neden
acaba yılın diğer aylarında bu tatlıyı bu kadar sevmeme rağmen birbirimizden bu kadar uzağız.?
Ne yapmak ne yemek aklıma gelmez. Herhalde özlediğim için bu kadar seviyorum. Sürekli
olsa ve yesem sanırım şu anki duygularım olmazdı...
Evet akşam 17 gibi güllaç krizim tuttu..Her Ramazan başka başka zamanlarda vuruyor. Bu seferde böyle yakalandım.Hemen çıktım ,ilk iki markette kalmamış, üçüncüde buldum.Nar almayı unutarak apar topar eve geldim.Akşam iftardan sonra hemen yiyebilme hayaliyle alelacele hazırladım ancak şu anda saat 21:30 ve ben henüz tadına bakabilmiş değilim.-Midem SOS veriyor-
Ama kararlıyım bu gece kesinlikle bir yılın ardından tadına bakacağım.
Yapımı çok basit bir tatlı ...Genellikle cevizli tercih ediliyor , ben de çok severim ama ceviz güllaçta kararmaya sebep olduğu için ben fındıklı tercih ediyorum.Ama üzerine serpebilirsiniz.
Üzerine de biliyorsunuz aslen kiraz şekerlemesi konulur ama bulunmayan durumlarda nar da aynı işi görüyor.Benim gibi her ikisinin de olmadığı acil bir durumda -küçük bir hileyle-deepfreezedeki vişnelerle durumu kurtarabilirsiniz:))
Ama lezzetinin süper olduğu konusunda garanti veriririm.
Bu kadar gevezelikten sonra şimdi geçelim tarife :
Related Posts with Thumbnails