8 Kasım 2007 Perşembe

TOP KADAYIF TARİFİ

TOP KADAYIF TARİFİ
TOP KADAYIF TARİFİ

TOP KADAYIF TARİFİ


  • 250 gr kadayıf
  • 1/2 paket eritilmiş margarin
  • 1-2 kaşık sıvıyağ
  • 1/2 su bardağı sıcak süt
  • ceviz

şerbet:


  • 2,5 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 3-4 damla limon

TOP KADAYIF NASIL YAPILIR

  1. İlk önce şerbeti için su ve şekeri kaynatalım, koyulaşıp ağır akmaya başlayınca kapatıp 3-4 damla limon dökelim, soğumaya bırakalım.
  2. Kadayıfları bir kaba alıp yağları ilave edip iyice tel tel açalım.
  3. Bir küçük kase ya da çay fincanının içine bir parça kadayıfı düzgünce yayıp ortasını açalım ve cevizi dolduralım üzerini kapatıp sıkıca bastıralım.
  4. Tepsiye ters çevirip (üzerinin cevizini ben bu aşamada koydum siz fırından almadan 5 dakika önce koyun, yanmasın) 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
  5. Çıkar çıkmaz her birinin üzerine birer kaşık sıcak sütü döküp üzerini kapatalım.
  6. Beş dakika sonra önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti üzerine dökelim yine kapatalım.
Afiyet olsun.

1 yorum:

http://pasasofram.blogcu.com/ dedi ki...

slm cok güzel görünüyor ,bir sorum olacak kadayiflar pistikten sonrada üzerlerini tek tekmi kapatiyorsunuz yoksa fark etmezmi? bunu sormamim sebebi ben yaptim kadayiflar kendini birakti acildilar.sizlerine kendi bloguma beklerim

Related Posts with Thumbnails