8 Kasım 2007 Perşembe

YANARDAG KURABİYESİ TARİFİ

YANARDAG KURABİYESİ TARİFİ

YANARDAĞ KURABİYESİ TARİFİ


  • 1 yumurta
  • 125 gr tereyağı
  • 2 yemek kaşığı dövülmüş badem
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 2,5-3 su bardağı elenmiş un(yaklaşık, kontrollü ekleyin)
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 limon kabuğu rendesi

Üzerine:

  • tarçınlı pudra şekeri

YANARDAĞ KURABİYESİ YAPILIŞI


  1. Tüm hamur malzemeleri ile kolay şekillenen, sert olmayan kıvamda hamurumuzu yoğuralım ve ikiye bölelim
  2. Yağlı kağıt üzerinde 2 mm kalınlığında açıp buzdolabında bir saat dinlendirelim.
  3. Kalıpla kesip yarısını fırın tepsisine dizelim.
  4. Ortalarına çilek, vişne gibi bir reçel tanesi(ya da bir parça bitter çikolata) koyalım.
  5. Kalan hamurların ortasına bıçakla artı işareti yapıp üzerine kapatalım.
  6. Kenarlarını şeklini bozmayacak şekilde bastıralım.
  7. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim
  8. 180 derece fırında 15-20 dakika pişirelim.
Not: Dilerseniz hamuru top yapıp, tepsiye dizip, üzerine yıldız şeklinde kesi atıp pişirebilisiniz. Fırından çıkınca da benmari erimiş çikolatayı, bu kesiklerin üzerine sıkıp, ortasına fıstık serpip volkan görüntüsü elde edilebilir...

Afiyet olsun

TAHİNLİ KARNABAHAR SALATASI

TAHİNLİ KARNABAHAR SALATASI Bu tarifi Pınar Altuğ'un kitabından denedim. Diyorum ya bizim ev damak tadı çok farklı kişilerden oluştuğu için çok güzel sonuçlar ortaya çıkıyor. Bu sonuçlara göre size sunumlar yapıyorum.Beğenmediğim bir şeyi ise zaten yayınlamaya yüzüm olmaz...Genelde zaten yıllardır mutfağımda pişen ve olgunlaşmış tariflerimi paylaşıyorum ama arasıra da yeni denemelerim oluyor.Bu tarifi de ben ve eşim çok beğendik.Oğlum, sosuna bayıldı; kızım da sossuz tercih ederim dedi...

Yapması çok kolay; siz de deneyin ve kendi istatistiklerinizi oluşturun isterseniz... Beğeni ve eleştirilerinizi de bana iletirseniz memnun kalırım...

TAHİNLİ KARNABAHAR SALATASI TARİFİ

malzemeler:


  • 1 küçük karnabahar
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 4 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı tahin
  • 1/2 çay kaşığı kimyon
  • 1/2 çay kaşığı pul biber
  • 2-3 dal dereotu
  • tuz

TAHİNLİ KARNABAHAR SALATASI nasıl yapılır?


  1. Karnabaharı yıkayıp çiçeklere ayırıp, tuzlu ve bir kaç damla limonlu suda yumuşayana kadar haşlayalım ve süzelim.
  2. Pul biber ve dereotu hariç diğer malzemeleri karıştırıp , hazırladığımız bu sosu karnabaharın üzerine dökelim.
  3. Pul biber ve dereotu ile süsleyelim ve servis yapalım.
Afiyet olsun


ŞEFTALİLİ KREMALI TATLI TARİFİ

ŞEFTALİLİ KREMALI TATLI TARİFİ
Yazlıktan arkadaşım Fazilet'in yazın bizim için yapmış olduğu çok lezzetli ve hafif meyveli bir tatlı..
İçine mevsimine göre başka meyveler de kullanabilirsiniz. Şimdi mürdüm,mandalina,kavun ve üzüm zamanı mesela...Deneyen beğenecektir eminim.

ŞEFTALİLİ KREMALI TATLI TARİFİ

Muhallebisi:


  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı pirinç unu
  • 4-5 " " şeker
  • yeterince süt

Şeftali peltesi:


  • 1 kaşık nişasta
  • 1 kaşık şekeri
  • 3 adet şeftali
  • az su

ŞEFTALİLİ KREMALI TATLI YAPILIŞI


  1. Muhallebi malzemeleri ile (kıvamını bulana kadar süt ekleyerek) ve karıştırarak kaynatalım..
  2. Ocaktan inerken 1 limon kabuğu rendesini ekleyelim.
  3. Pelte için nişasta ve şekeri az su ile pişirelim ve içine 3 adet şeftaliyi doğrayalım
  4. Bir taşım kaynatıp muhallebinin üzerine dökelim
Afiyet olsun

Related Posts with Thumbnails