8 Kasım 2007 Perşembe

YANARDAG KURABİYESİ TARİFİ

YANARDAG KURABİYESİ TARİFİ

YANARDAĞ KURABİYESİ TARİFİ


  • 1 yumurta
  • 125 gr tereyağı
  • 2 yemek kaşığı dövülmüş badem
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 2,5-3 su bardağı elenmiş un(yaklaşık, kontrollü ekleyin)
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 limon kabuğu rendesi

Üzerine:

  • tarçınlı pudra şekeri

YANARDAĞ KURABİYESİ YAPILIŞI


  1. Tüm hamur malzemeleri ile kolay şekillenen, sert olmayan kıvamda hamurumuzu yoğuralım ve ikiye bölelim
  2. Yağlı kağıt üzerinde 2 mm kalınlığında açıp buzdolabında bir saat dinlendirelim.
  3. Kalıpla kesip yarısını fırın tepsisine dizelim.
  4. Ortalarına çilek, vişne gibi bir reçel tanesi(ya da bir parça bitter çikolata) koyalım.
  5. Kalan hamurların ortasına bıçakla artı işareti yapıp üzerine kapatalım.
  6. Kenarlarını şeklini bozmayacak şekilde bastıralım.
  7. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim
  8. 180 derece fırında 15-20 dakika pişirelim.
Not: Dilerseniz hamuru top yapıp, tepsiye dizip, üzerine yıldız şeklinde kesi atıp pişirebilisiniz. Fırından çıkınca da benmari erimiş çikolatayı, bu kesiklerin üzerine sıkıp, ortasına fıstık serpip volkan görüntüsü elde edilebilir...

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails