YANARDAĞ KURABİYESİ TARİFİ
- 1 yumurta
- 125 gr tereyağı
- 2 yemek kaşığı dövülmüş badem
- 1/2 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 2,5-3 su bardağı elenmiş un(yaklaşık, kontrollü ekleyin)
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 limon kabuğu rendesi
Üzerine:
- tarçınlı pudra şekeri
YANARDAĞ KURABİYESİ YAPILIŞI
- Tüm hamur malzemeleri ile kolay şekillenen, sert olmayan kıvamda hamurumuzu yoğuralım ve ikiye bölelim
- Yağlı kağıt üzerinde 2 mm kalınlığında açıp buzdolabında bir saat dinlendirelim.
- Kalıpla kesip yarısını fırın tepsisine dizelim.
- Ortalarına çilek, vişne gibi bir reçel tanesi(ya da bir parça bitter çikolata) koyalım.
- Kalan hamurların ortasına bıçakla artı işareti yapıp üzerine kapatalım.
- Kenarlarını şeklini bozmayacak şekilde bastıralım.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim
- 180 derece fırında 15-20 dakika pişirelim.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder