18 Kasım 2007 Pazar

FIRINDA PATLICAN MUSAKKA TARİFİ

FIRINDA PATLICAN MUSAKKA TARİFİ
PATLICAN MUSAKKA TARİFİ

FIRINDA PATLICAN MUSAKKA TARİFİ

malzemeler:

  • 3-4 adet patlıcan (büyüklerinden)
  • 250 gr kıyma
  • 1 büyük soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 2 adet domates
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • tuz, kırmızı biber, karabiber
  • 1,5 su bardağı sıcak su

PATLICAN MUSAKKA nasıl yapılır?
  1. Patlıcanları soyalım ve tuzlu soğuk suda yarım saat kadar bekletelim..(patlıcanın acı suyu çıksın diye)
  2. Güzelce sularını sıkıp iyice kurulayıp bir temiz bez üzerine yada kağıt peçete üzerine 1 parmak genişliğinde doğrayalım.
  3. Kızgın yağda kızartalım.(iyice kurutmazsanız yağ sıçratır)Kağıt havlu üzerine alıp yağını süzdürelim.
  4. Bir kaşık yağda kıymayı güzelce suyunu salıp çekene kadar kavuralım.
  5. Daha sonra doğranmış sivri biber ve soğanını ilave edelim.
  6. 10 dakika da bu şekilde kısık ateşte kavuralım.
  7. Domatesin bir tanesini rendeleyelim ve salçayla beraber kıymalı karışıma ekleyelim.
  8. Sarımsakları küçük küçük doğrayalım ve onu da tavaya ilave edelim.
  9. Tuzunu ve baharatlarını da ekledikten sonra 5-10 dakika kadar daha kavuralım ve ateşin altını kapatalım.
  10. Fırına dayanıklı bir kabın tabanına kızartığımız patlıcanları dizelim.
  11. Üzerine kıymalı harcı yayalım.
  12. Tekrar harcın üzerine kalan patlıcanları dizelim ve 1 domatesi ve biberi dilimleyip aralıklı olarak dizelim
  13. Sıcak suya 1 çay kaşığı kadar tuz ve kırmızı biber ilave edip, bu suyu tepsiye ilave edelim.
  14. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20-25 dakika kadar fırınlayalım.


****Ocakta pişirmek isterseniz, kısık ateşte 20 dakika kadar pişirdikten sonra sıcak olarak servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun…

12 Kasım 2007 Pazartesi

DEEPFREEZDE DOMATES VE KIRMIZI BİBER SAKLAMA

http://sefertasim.blogspot.com/
http://sefertasim.blogspot.com/Bir etkinliğe katılmak istedim ilk kez... Karşıma ilk çıkan da "kış hazırlıkları" oldu. Çok şey yaptım tabii herkes gibi; bezelyeler, barbunyalar,fasülyeler, dolmalar,turşular, reçeller,şişe domates suları, erişte vs...Deepfreeze attım çoğunu...
Bu hazırlıklarımdan ikisini sizinle paylaşmak istedim sadece.
İlki domates küplerim...Özel bir şeyi yok ama bolca yaptığımda süper oluyor benim için.Kış boyu yaz domatesi tazeliği ve lezzetini yemeklerime taşımış oluyorum. Çünkü doktorların sözünü ciddiye alıyorum .Diyorlar ki "14 Ekim oldu mu eve domates girmeyecek". Şişe domateslerim ve domates küplerim o yüzden bayağı idare ediyor beni...

*Nasıl mı yapıyorum?
-Yıkıyorum, soyuyorum, rondo ya da robottan geçiriyorum; arayıp tarayıp zorlukla bulduğum iri gözlü buzluk kaplarında donduruyorum ve poşetleyip gerektiğinde birer ikişer kullanıyorum.
*İkincisi de herkesin bildiği ve yaptığı közlenmiş kırmızı biber...
Fırında közleyip, suyun altında soyup,gerektiğinde kolayca  çözdürebilmek için 5 li gruplar halinde tepside dondurup poşetliyorum ve doğru deepfreeze. Kışın sofraya getirmeden çözdürüp yağı limonu, sarımsağı tuzu oh h miss gibi...

Hepsi bu işte...


Denemek isteyenler kolay gelsin :)




11 Kasım 2007 Pazar

KIYMALI PIRASA TARİFİ

KIYMALI PIRASA
Herkes sevmez ama bizde kolayca tüketilen bir yemektir. Ben aşağıdaki şekilde pişiriyorum. Deneyin belki siz de seversiniz.:-)

KIYMALI PIRASA YEMEĞİ TARİFİ

Malzemeler:
  • 200 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1yemek kaşığı salça 
  • 1 adet havuç
  • 1/2 kg pırasa
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 2 kaşık yağ (tüm yemeklerimi zeytinyağı ile pişiriyorum ama arasıra tereyağı da kullandığım oluyor; )
  • tuz,pul biber
  • 1 çay kaşığı limon tuzu

 KIYMALI PIRASA yapılışı:

  1. Yemeklik doğranmış soğanlarımızı yağda hafif soteliyoruz ve kıymayı ekleyip suyunu çektiriyoruz.
  2. Havuç ve pırasaları da ekleyip 10-15 dakika susuz kısık ateşte ağzı kapalı yumuşattıktan sonra,pirincini, salçaları,tuzu,pul biberi, limon tuzunu, çok az suyu koyup, yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  3. altını kapatınca ekşiliğini kontrol edip gerekirse 1/2 limon daha sıkıyoruz.

Afiyet olsun





Related Posts with Thumbnails