FIRINDA PATLICAN MUSAKKA TARİFİ
malzemeler:
- 3-4 adet patlıcan (büyüklerinden)
- 250 gr kıyma
- 1 büyük soğan
- 2 adet sivri biber
- 2 adet domates
- 2-3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- tuz, kırmızı biber, karabiber
- 1,5 su bardağı sıcak su
PATLICAN MUSAKKA nasıl yapılır?
- Patlıcanları soyalım ve tuzlu soğuk suda yarım saat kadar bekletelim..(patlıcanın acı suyu çıksın diye)
- Güzelce sularını sıkıp iyice kurulayıp bir temiz bez üzerine yada kağıt peçete üzerine 1 parmak genişliğinde doğrayalım.
- Kızgın yağda kızartalım.(iyice kurutmazsanız yağ sıçratır)Kağıt havlu üzerine alıp yağını süzdürelim.
- Bir kaşık yağda kıymayı güzelce suyunu salıp çekene kadar kavuralım.
- Daha sonra doğranmış sivri biber ve soğanını ilave edelim.
- 10 dakika da bu şekilde kısık ateşte kavuralım.
- Domatesin bir tanesini rendeleyelim ve salçayla beraber kıymalı karışıma ekleyelim.
- Sarımsakları küçük küçük doğrayalım ve onu da tavaya ilave edelim.
- Tuzunu ve baharatlarını da ekledikten sonra 5-10 dakika kadar daha kavuralım ve ateşin altını kapatalım.
- Fırına dayanıklı bir kabın tabanına kızartığımız patlıcanları dizelim.
- Üzerine kıymalı harcı yayalım.
- Tekrar harcın üzerine kalan patlıcanları dizelim ve 1 domatesi ve biberi dilimleyip aralıklı olarak dizelim
- Sıcak suya 1 çay kaşığı kadar tuz ve kırmızı biber ilave edip, bu suyu tepsiye ilave edelim.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20-25 dakika kadar fırınlayalım.
****Ocakta pişirmek isterseniz, kısık ateşte 20 dakika kadar pişirdikten sonra sıcak olarak servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder