18 Kasım 2007 Pazar

FIRINDA PATLICAN MUSAKKA TARİFİ

FIRINDA PATLICAN MUSAKKA TARİFİ
PATLICAN MUSAKKA TARİFİ

FIRINDA PATLICAN MUSAKKA TARİFİ

malzemeler:

  • 3-4 adet patlıcan (büyüklerinden)
  • 250 gr kıyma
  • 1 büyük soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 2 adet domates
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • tuz, kırmızı biber, karabiber
  • 1,5 su bardağı sıcak su

PATLICAN MUSAKKA nasıl yapılır?
  1. Patlıcanları soyalım ve tuzlu soğuk suda yarım saat kadar bekletelim..(patlıcanın acı suyu çıksın diye)
  2. Güzelce sularını sıkıp iyice kurulayıp bir temiz bez üzerine yada kağıt peçete üzerine 1 parmak genişliğinde doğrayalım.
  3. Kızgın yağda kızartalım.(iyice kurutmazsanız yağ sıçratır)Kağıt havlu üzerine alıp yağını süzdürelim.
  4. Bir kaşık yağda kıymayı güzelce suyunu salıp çekene kadar kavuralım.
  5. Daha sonra doğranmış sivri biber ve soğanını ilave edelim.
  6. 10 dakika da bu şekilde kısık ateşte kavuralım.
  7. Domatesin bir tanesini rendeleyelim ve salçayla beraber kıymalı karışıma ekleyelim.
  8. Sarımsakları küçük küçük doğrayalım ve onu da tavaya ilave edelim.
  9. Tuzunu ve baharatlarını da ekledikten sonra 5-10 dakika kadar daha kavuralım ve ateşin altını kapatalım.
  10. Fırına dayanıklı bir kabın tabanına kızartığımız patlıcanları dizelim.
  11. Üzerine kıymalı harcı yayalım.
  12. Tekrar harcın üzerine kalan patlıcanları dizelim ve 1 domatesi ve biberi dilimleyip aralıklı olarak dizelim
  13. Sıcak suya 1 çay kaşığı kadar tuz ve kırmızı biber ilave edip, bu suyu tepsiye ilave edelim.
  14. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20-25 dakika kadar fırınlayalım.


****Ocakta pişirmek isterseniz, kısık ateşte 20 dakika kadar pişirdikten sonra sıcak olarak servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails