KIYMALI PIRASA YEMEĞİ TARİFİ
Malzemeler:- 200 gr kıyma
- 1 adet soğan
- 1yemek kaşığı salça
- 1 adet havuç
- 1/2 kg pırasa
- 2 yemek kaşığı pirinç
- 2 kaşık yağ (tüm yemeklerimi zeytinyağı ile pişiriyorum ama arasıra tereyağı da kullandığım oluyor; )
- tuz,pul biber
- 1 çay kaşığı limon tuzu
KIYMALI PIRASA yapılışı:
- Yemeklik doğranmış soğanlarımızı yağda hafif soteliyoruz ve kıymayı ekleyip suyunu çektiriyoruz.
- Havuç ve pırasaları da ekleyip 10-15 dakika susuz kısık ateşte ağzı kapalı yumuşattıktan sonra,pirincini, salçaları,tuzu,pul biberi, limon tuzunu, çok az suyu koyup, yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- altını kapatınca ekşiliğini kontrol edip gerekirse 1/2 limon daha sıkıyoruz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder