11 Kasım 2007 Pazar

KIYMALI PIRASA TARİFİ

KIYMALI PIRASA
Herkes sevmez ama bizde kolayca tüketilen bir yemektir. Ben aşağıdaki şekilde pişiriyorum. Deneyin belki siz de seversiniz.:-)

KIYMALI PIRASA YEMEĞİ TARİFİ

Malzemeler:
  • 200 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1yemek kaşığı salça 
  • 1 adet havuç
  • 1/2 kg pırasa
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 2 kaşık yağ (tüm yemeklerimi zeytinyağı ile pişiriyorum ama arasıra tereyağı da kullandığım oluyor; )
  • tuz,pul biber
  • 1 çay kaşığı limon tuzu

 KIYMALI PIRASA yapılışı:

  1. Yemeklik doğranmış soğanlarımızı yağda hafif soteliyoruz ve kıymayı ekleyip suyunu çektiriyoruz.
  2. Havuç ve pırasaları da ekleyip 10-15 dakika susuz kısık ateşte ağzı kapalı yumuşattıktan sonra,pirincini, salçaları,tuzu,pul biberi, limon tuzunu, çok az suyu koyup, yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  3. altını kapatınca ekşiliğini kontrol edip gerekirse 1/2 limon daha sıkıyoruz.

Afiyet olsun





Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails