18 Kasım 2007 Pazar

YAYLA ÇORBASI TARİFİ

YAYLA ÇORBASI TARİFİ

YAYLA ÇORBASI TARİFİ

malzemeler:

  • 6 su bardağı et veya tavuk suyu
  • 1/2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı pirinç 
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı nane

YAYLA ÇORBASI nın yapılışı:

  1. Bir tencerenin içerisine et veya tavuk suyunu koyup içerisine ayıklayıp yıkanmış olan pirinç eklenip pirinçler iyice pişmiş bir hal alıncaya kadar kısık ateşte pişirin. 
  2. Daha sonra bir kasenin içine yoğurdu,yumurta sarısını,unu iyice karıştırıp homojen yaptıktan sonra  tenceredeki karışıma azar azar içerisine katarak hepsini et suyu olan tencereye karıştırıp hepsini beraberce 1-2 taşım kaynatın.
  3. Altını kapatabilirsiniz. Bu esnada tuzunu da ilave edin.
  4. Diğer tarafta zeytinyağını tereyağını kızdırıp içine naneyi ekleyin çok az  kaynatıp tencerenin altını kapattıktan sonra kaselere boşaltıp üzerine hazırladığınız kızdırılmış yağlı nane ve arzuya göre pul biber gezdirerek servis yapın...

Afiyet olsun

Yayla çorbasının kesilme nedenleri:

- genelde içine katılan malzemelerin homojen karıştırılmaması
- Tuzunun önceden atılması
- Çorba kaynadıktan sonra uzun süre pişirilmeye devam edilmesi.
- Pirinç yeterince pişmiş olduğundan kaynadıktan sonra fazla pişirmemek gerekiyor, yoksa yoğurdumuz kesilebilir.

KIYMALI ŞEHRİYE ÇORBASI TARİFİ

KIYMALI ŞEHRİYE ÇORBASI TARİFİ
 Eşimin ennn çok sevdiği çorbadır ... "Ne çorbası yapayım? " sorusuna alacağım cevap olarak  bildiğim ve kesinlikle her zaman  en çok istediği çorba diye de tanımlayabilirim aslında. Yazın bol domatesli ,taze biberli, kışın ise yazdan hazırladığım domates suyu ve doğrayarak deepfreeze koyduğum biberlerle pişer bizim hanede..Lezzetlidir, sevilir..:)

Siz de buyurun deneyin :

KIYMALI ŞEHRİYE ÇORBASI

Malzemeler:

  • 150 gr az yağlı kıyma
  • 2 kaşık yağ(ben zeytinyağı kullanıyorum)
  • 2 iri domates
  • 2 adet biber
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • 5-6 bardak sıcak su (et suyu veya tavuk suyu)
  • 1/2 su bardağı şehriye (iki avuç)
  • Tuz pul biber
  • maydanoz
KIYMALI ŞEHRİYE ÇORBASI TARİFİ

KIYMALI ŞEHRİYE ÇORBASI yapılışı:

  1. Kıymayı ve yağı tenceremizde suyunu çekene kadar kavurup, rendelenmiş domatesimizi ve ince doğranmış biberlerimizi ekleyip kısık ateşte bir süre pişiriyoruz.
  2. Biberler ezilince suyumuzu katıp, kaynayınca şehriyeleri ekliyoruz.
  3. Tuz ,istenirse karabiber ilavesiyle şehriyeler pişene kadar pişirip kıyılmış maydanozla ve limonla servis yapıyoruz.
afiyet olsun

TAVA BÖREĞİ TARİFİ

TAVA BÖREĞİ TARİFİ
TAVA BÖREĞİ TARİFİ

Hem kolay hem de çok lezzetli bir börek...Sabah kahvaltılarında ideal..Ya da ani misafiriniz geliyor iki yufkanız var ne yaparım diye düşünüyorsunuz..Eminim ikram ettiğiniz kişiler çok severek yiyeceklerdir.

TAVA BÖREĞİ TARİFİ

  • 2 adet yufka
  • 1/2 çay bardağı süt
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • peyaz peynir, dil ve çerkez peyniri karışımı  ya da, 
  • kıymalı iç harç  

TAVA BÖREĞİ NASIL YAPILIR:

  1. Tavaya biraz sıvıyağ gezdirelim ve bir yufkayı ortalayarak koyalım; üzerine yağ ve süt karışımını gezdirelim hafifçe, sonra bir parça yufka yine karışım. 
  2. Ortaya peynirli malzeme ve kenarlardan sarkan yufka ile sıvı karışımı bitene kadar üst üste yerleştirelim.
  3. Üzerine yine çok az yağ gezdirelim
  4. Önce harlı ateşte, çevirdikten sonra kısık ateşte üzeri kapalı olarak on dakika pişirelim.

Afiyet olsun




Related Posts with Thumbnails