18 Kasım 2007 Pazar

YAYLA ÇORBASI TARİFİ

YAYLA ÇORBASI TARİFİ

YAYLA ÇORBASI TARİFİ

malzemeler:

  • 6 su bardağı et veya tavuk suyu
  • 1/2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı pirinç 
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı nane

YAYLA ÇORBASI nın yapılışı:

  1. Bir tencerenin içerisine et veya tavuk suyunu koyup içerisine ayıklayıp yıkanmış olan pirinç eklenip pirinçler iyice pişmiş bir hal alıncaya kadar kısık ateşte pişirin. 
  2. Daha sonra bir kasenin içine yoğurdu,yumurta sarısını,unu iyice karıştırıp homojen yaptıktan sonra  tenceredeki karışıma azar azar içerisine katarak hepsini et suyu olan tencereye karıştırıp hepsini beraberce 1-2 taşım kaynatın.
  3. Altını kapatabilirsiniz. Bu esnada tuzunu da ilave edin.
  4. Diğer tarafta zeytinyağını tereyağını kızdırıp içine naneyi ekleyin çok az  kaynatıp tencerenin altını kapattıktan sonra kaselere boşaltıp üzerine hazırladığınız kızdırılmış yağlı nane ve arzuya göre pul biber gezdirerek servis yapın...

Afiyet olsun

Yayla çorbasının kesilme nedenleri:

- genelde içine katılan malzemelerin homojen karıştırılmaması
- Tuzunun önceden atılması
- Çorba kaynadıktan sonra uzun süre pişirilmeye devam edilmesi.
- Pirinç yeterince pişmiş olduğundan kaynadıktan sonra fazla pişirmemek gerekiyor, yoksa yoğurdumuz kesilebilir.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails