Siz de buyurun deneyin :
KIYMALI ŞEHRİYE ÇORBASI
Malzemeler:
- 150 gr az yağlı kıyma
- 2 kaşık yağ(ben zeytinyağı kullanıyorum)
- 2 iri domates
- 2 adet biber
- 1 çay kaşığı biber salçası
- 5-6 bardak sıcak su (et suyu veya tavuk suyu)
- 1/2 su bardağı şehriye (iki avuç)
- Tuz pul biber
- maydanoz
KIYMALI ŞEHRİYE ÇORBASI yapılışı:
- Kıymayı ve yağı tenceremizde suyunu çekene kadar kavurup, rendelenmiş domatesimizi ve ince doğranmış biberlerimizi ekleyip kısık ateşte bir süre pişiriyoruz.
- Biberler ezilince suyumuzu katıp, kaynayınca şehriyeleri ekliyoruz.
- Tuz ,istenirse karabiber ilavesiyle şehriyeler pişene kadar pişirip kıyılmış maydanozla ve limonla servis yapıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder