18 Kasım 2007 Pazar

KIYMALI ŞEHRİYE ÇORBASI TARİFİ

KIYMALI ŞEHRİYE ÇORBASI TARİFİ
 Eşimin ennn çok sevdiği çorbadır ... "Ne çorbası yapayım? " sorusuna alacağım cevap olarak  bildiğim ve kesinlikle her zaman  en çok istediği çorba diye de tanımlayabilirim aslında. Yazın bol domatesli ,taze biberli, kışın ise yazdan hazırladığım domates suyu ve doğrayarak deepfreeze koyduğum biberlerle pişer bizim hanede..Lezzetlidir, sevilir..:)

Siz de buyurun deneyin :

KIYMALI ŞEHRİYE ÇORBASI

Malzemeler:

  • 150 gr az yağlı kıyma
  • 2 kaşık yağ(ben zeytinyağı kullanıyorum)
  • 2 iri domates
  • 2 adet biber
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • 5-6 bardak sıcak su (et suyu veya tavuk suyu)
  • 1/2 su bardağı şehriye (iki avuç)
  • Tuz pul biber
  • maydanoz
KIYMALI ŞEHRİYE ÇORBASI TARİFİ

KIYMALI ŞEHRİYE ÇORBASI yapılışı:

  1. Kıymayı ve yağı tenceremizde suyunu çekene kadar kavurup, rendelenmiş domatesimizi ve ince doğranmış biberlerimizi ekleyip kısık ateşte bir süre pişiriyoruz.
  2. Biberler ezilince suyumuzu katıp, kaynayınca şehriyeleri ekliyoruz.
  3. Tuz ,istenirse karabiber ilavesiyle şehriyeler pişene kadar pişirip kıyılmış maydanozla ve limonla servis yapıyoruz.
afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails