1 Aralık 2007 Cumartesi

MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI

MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI

DOMATESLİ ŞEHRİYELİ PİLAV

2 su bardağı pirinç
2 dolu kaşık tereyağı ya da becel
2 adet domates rendesi
1 kaşık arpa şehriye
3 bardak sıcak su

Pirincimizin üzerine sıcak su ve 1 kaşık tuz dökerek 1/2 saat bekeltelim ve akabinde iyice yıkayalım,süzdürelim.
Domates rendesini yağda suyunu biraz çekene kadar kavuralım,bekletelim.
Tereyağını eritip şehriyeleri hafif pembeleştirelim ve pirinçleri de ilave edelim, şeffaflaşana kadar kavuralım.Domatesleri,tuzunu ,suyunu ekleyip, göz göz olana kadar pişirelim .Bir kağıt havluyu tencereyle kapak arasına sıkıştırıp, dinlendirelim.
Afiyet olsun.

SEBZELI PILAV TARIFI

SEBZELİ PİLAV

 SEBZELİ PİLAV TARİFİ


  • 2 su bardağı pirinç
  • 1çay bardağı mısır
  • 1çay bardağı bezelye
  • 1 rende havuç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

SEBZELİ PİLAV NASIL YAPILIR?

  1. Yağımızı tencereye koyup eritiyoruz ve havucu biraz soteliyoruz. 
  2. Arkasından mısırı ve bezelyeyi ekleyip biraz daha çevirip pirincimizi de ilave ediyoruz suyunu da bir kere de döküp,tuzunu ilave edip pişmeye bırakıyoruz. 
  3. Göz göz olunca altını kapatıp, üzerine bir kağıt havlu kapatıp biraz dinlendirip servis yapıyoruz

Afiyet olsun

Related Posts with Thumbnails