MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI
malzemeler:
- 2 su bardağı bulgur
- 1 adet soğan
- 1 çay bardağı yeşil mercimek
- 3 bardak su (et yada tavuk suyu)
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- tuz
- çekme karabiber
- İsteğe bağlı 1 adet yeşil biber
MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI nasıl yapılır?
- Mercimeği ayıklayıp yıkayıp bol suda haşlıyoruz. (Ben mercimeği akşamdan ya da bir kaç saat önceden ıslatıp, çok kısa süre çok az suda haşlıyorum)
- Siyah suyunu süzüp, bekletiyoruz.
- Diğer tarafta tencereye yağı ve yemeklik doğranmış soğanı koyup hafifçe kavuruyoruz.
- Yıkanmış ve süzülmüş bulguru ekleyip onu da biraz karıştırarak kavuruyoruz.
- Suyunu ekleyip kaynatıyoruz.
- Kaynamakta olan suya mercimeği de koyup tuzunu da ekleyerek kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Çekme karabiber serpelim
- Kapakla tencere arasına bir kağıt havlu kapatıp on, onbeş dakika demlendikten sonra karıştırıp servis yapıyoruz.
Afiyet olsun.
2 yorum:
Bugün iftara yaptım ve çok güzel oldu.teşekkürler :)
İlknur hnm, benim de çok sevdiğim bir pilav bu, beğenmenize ve tabii ki dönüp yorum bırakmanıza çok sevindim; zahmetiniz için ben teşekkür ederim, sevgiler :D
Yorum Gönder