21 Nisan 2008 Pazartesi

MUZLU PUDİNGLİ KEK

3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt+yoğurt karışımı
1 paket muzlu puding
1 paket kabartma tozu
Yeterince un

*En önemli şey yumurtanın oda sıcaklığında olması ve şekerle çok çok iyi çırpılması...
*Şekerle yumurtaları mixerle iyice çırpalım, yağ ve süt/ yoğurdu ekleyip kaşıkla karıştıralım.
*Unu,pudingi ve kabartma tozunu karıştırıp ilave edelim.Unun miktarı kekde koyu akıcılık sağladığı anda kesilmelidir.
*170 derecede kürdan temiz çıkana kadar pişirelim, soğutup servis yapalım...


Afiyet olsun

14 Nisan 2008 Pazartesi

KATMER BÖREK


1 su bardağı ılık su
2 adet yumurta
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

kıymalı patatesli harç:
300 gr kıyma
2 adet patates rendesi
tuz karabiber
1 adet soğan
2 kaşık yağ

*Kıymalı patatesli harç hazırlayalım...bunun için önce yağda yemeklik doğranmış soğanları soteleyelim.Kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar kavuralım..Rendelenmiş patatesleri ekleyip karıştırarak kavurmaya devam edelim.Tuz biber atıp soğumaya bırakalım...
*Hamur malzemesiyle ele yapışmayacak bir hamur hazırlayalım.
*5 parçaya bölelim.
*Her birini de dörde bölelim.
*250 gr becel margarini eritelim.
*Her bir parçayı unlayıp pasta tabağı kadar açalım.Aralarını yağlayarak her bir bir grubu üstüste koyalım(en üstlere yağ sürülmeyecek)
*Donmasını bekleyelim.
*Dörtlü gruplardan birini oval şekilde açabildiğimiz kadar açalım.Arasına harcı koyup yuvarlayalım.
*Tepsi uzunluğunda olmalı.
*Hepsi bitene kadar bu işleme devam edelim...
*Kalan yağa yumurta sarısı ekleyelim ve böreğin yüzüne sürelim . Çörek otu serperek 200 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim...

afiyet olsun....
Related Posts with Thumbnails