2 Ekim 2008 Perşembe

HELLİM PEYNİRLİ MUFFİN TARİFİ

HELLİMLİ MUFFİN TARİFİ

HELLİM PEYNİRLİ MUFFİN TARİFİ

Malzemeler:



  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı süt(Yarım kullandım)
  • 1 su bardağı yoğurt(Yarım kullandım)
  • 1/2 su bardağından biraz fazla ayçiçek yağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un, tuz
  • Maydonoz veya nane(yoksa kuru nane)
  • 1 paket hellim peyniri rendesi

Hellim peynirli muffin nasıl yapılır? 


  1. Yumurtaları kırıp oda sıcaklığına gelene kadar bekletelim
  2. Kabartma tozunu ve tuzunu ekleyip köpürene kadar mixerleyelim
  3. Sıvıları ekleyelim ama artık kaşıkla ya da mixerin en düşük devrinde çırpalım çok az(yumurta sönmesin)
  4. Cıvık ama akıcı değil, koyu ama kaşığa yapışan kıvama gelene kadar un ekleyelim(eğer fazla kaçırırsanız biraz daha süt veya yoğurt ekleyebilirsiniz)
  5. Doğranmış maydonoz veya naneleri ekleyip muffin kalıplarına koyup 180 derece fırında pişirelim...
Nefis bir lezzet ; afiyetle yiyelim::)


25 Eylül 2008 Perşembe

ŞEKERPARE TARİFİ

sefertası tarifleriŞEKERPARE TARİFİ

ŞEKERPARE TARİFİ

  • 200 gr tereyağı(oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı irmik
  • 2 adet yumurta (1 nin sarısı yüzüne)
  • 1 paket vanilya veya limon kabuğu rendesi
  • 1paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (~3,5 su bardağı gibi siz yine de dikkatli ekleyin orta yumuşak bir hamur olacak, kulak memesi)
Şerbeti:
  • 4 su bardağı su
  • 4 su bardağı şeker
  • çeyrek limon

ŞEKERPARE YAPILIŞI:

  1. İlk önce şerbeti hazırlayalım.
  2. Şekeri ve suyu tencereye koyup, kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika kaynatıp limon ekleyip bir dakika daha kaynatıp altını kapatalım.
  3. Oda sıcaklığındaki tereyağı, vanilya, pudra şekerini mixerle yaklaşık 4-5 dakika çırparak krema haline getirelim.
  4. Yumurtaları tek tek yedirerek karışıma ekleyelim.(Her yumurta için bir dakika )
  5. Elenmiş un ve kabartma tozunu, irmiği birdenbire değil de azar azar,kıvamını kontrol ede ede ekleyelim.
  6. Pürüzsüz bir hamur elde edelim.
  7. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp şekil verelim.
  8. Yağlanmış tepsimize dizelim
  9. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp oval olanlara çatalla çizik atalım.
  10. Yuvarlak şekillerin ortalarına çok bastırmadan birer fındık/badem/fıstık batıralım
  11. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
  12. SOĞUMUŞ olan şerbeti ilk sıcağı çıkmış (3 dakika bekleyelim) sıcak şekerparelerin üzerine dökelim.
  13. Üstünü başka bir tepsi ile kapatıp şerbetinin çekmesini sağlayalım.
Afiyet olsun:)))

Related Posts with Thumbnails