2 Ekim 2008 Perşembe

HELLİM PEYNİRLİ MUFFİN TARİFİ

HELLİMLİ MUFFİN TARİFİ

HELLİM PEYNİRLİ MUFFİN TARİFİ

Malzemeler:



  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı süt(Yarım kullandım)
  • 1 su bardağı yoğurt(Yarım kullandım)
  • 1/2 su bardağından biraz fazla ayçiçek yağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un, tuz
  • Maydonoz veya nane(yoksa kuru nane)
  • 1 paket hellim peyniri rendesi

Hellim peynirli muffin nasıl yapılır? 


  1. Yumurtaları kırıp oda sıcaklığına gelene kadar bekletelim
  2. Kabartma tozunu ve tuzunu ekleyip köpürene kadar mixerleyelim
  3. Sıvıları ekleyelim ama artık kaşıkla ya da mixerin en düşük devrinde çırpalım çok az(yumurta sönmesin)
  4. Cıvık ama akıcı değil, koyu ama kaşığa yapışan kıvama gelene kadar un ekleyelim(eğer fazla kaçırırsanız biraz daha süt veya yoğurt ekleyebilirsiniz)
  5. Doğranmış maydonoz veya naneleri ekleyip muffin kalıplarına koyup 180 derece fırında pişirelim...
Nefis bir lezzet ; afiyetle yiyelim::)


2 yorum:

antepası dedi ki...

Çok güzel görünüyorlar.Şimdi çayın yanında ne güzel giderdi.Olsada yesem:))))))

Lezzet Gemisi dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK CANIM. ENFES GÖRÜNÜYORLAR. DOLABIMDAN HELLİM EKSİK OLMAZ. MUTLAKA DENEMEK LAZIM. MUTLU, HUZURLU BİR HAFTA SONU DİLEKLERİMLE... SEVGİLER..

Related Posts with Thumbnails