10 Şubat 2009 Salı

NANELİ LİMONATA TARİFİ

NANELİ LİMONATA TARİFİ


Sıcak günlerin bana göre en güzel içeceği limonatadır.. Hem serinletir, hem vücudu c vitamini yönünden takviye eder.. Yapımı çok kolay, içmesi zevkli.. Sevgili Birsen'in görseliyle, benim tarifimi birleştirdik..

NANELİ LİMONATA TARİFİ

Malzemeler:

  • 4 adet limon 
  • 1 su bardağı şeker
  • 1/2 demet ayıklanmış nane yaprağı
  • 1,5 lt su

alternatif ölçü

  • 7 limon
  • 2 su bardağı şeker 
  • 3 lt su
NANELİ LİMONATA Yapılışı:
  1. Limonları iyice yıkayalım ve geniş bir kaba kabuklarını rendeleyelim
  2. Şekeri üzerine döküp elimizle iyice yoğuralım
  3. Nane yapraklarını üzerine ekleyip çok ezmeden karıştıralım 
  4. Rendelediğimiz limonları sıkalım ve üzerine ekleyelim ve buzdolabına koyalım
  5. Bir kaç saat, mümkünse bir gece beklesin.
  6. Ertesi gün süzgeçten geçirelim
  7. İçine attığımız  renkli buzlarımızla servis yapalım (buz kalıbının içine koyduğumuz bir kiraz tanesi ve nane yaprağı ile buz kalıpları oluşturalım)
Afiyet olsun

9 Şubat 2009 Pazartesi

MİLFOYDE BAGET TAVUK TARİFİ

MİLFOYDE BAGET TAVUK TARİFİ

Hem çok pratik, hem de nasıl lezzetli anlatamam..Ellerine sağlık arkadaşımın:)

MİLFOYDE BAGET TAVUK TARİFİ

malzemeler:


  • istediğiniz sayıda baget tavuk
  • aynı sayıda milföy hamuru
  • tuz kekik karabiber
  • yumurta sarısı

MİLFOYDE BAGET TAVUK yapılışı:


  1. tavukları yıkayıp çok az suda tuz ve kekikle haşlayalım(bu işlemi bir gün evvelden yapıp tüm suyunun sızmasını sağlamak gerekiyor)
  2. bageti milföy hamuruna bohça kapatır gibi sarıp ek yerleri alta gelecek şekilde tepsiye dizelim
  3. üzerine yumurta sarısını sürüp fırında kızarana kadar pişirelim ve sıcak servis yapalım
Afiyet olsun..

6 Şubat 2009 Cuma

FINDIKLI TAHİNLİ KEK TARİFİ

FINDIKLI TAHİNLİ KEK TARİFİ

FINDIKLI TAHİNLİ KEK

malzemeler:


  • 2 yumurta(ılık)
  • 2 su bardağı şeker
  • 150 gr eritilmiş tereyağı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 4 kahve fincanı dolusu tahin
  • 1 su bardağı iri çekilmiş fındık
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya


FINDIKLI TAHİNLİ KEK yapılışı:


  1. Yumurta ve şekerimizi mixerle iyice çırpalım 
  2. Beyazlaşıp katılaşınca erimiş tereyağını, yoğurdu, tahini ekleyip kaşıkla çok az karıştıralım
  3. Un, vanilya ve kabartma tozunu birlikte üzerine eleyelim 
  4. Fındığı da ekleyip yine kaşıkla yumuşakça (fazla karıştırmayın) karıştıralım
  5. Kalıbımıza döküp 175 derecede kürdan temiz çıkana kadar pişirelim(35- 40 dakika civarı,ama her fırın farklıdır unutmayın)
  6. Çıkınca sıcakken üzerine kaşıkla tahin gezdirelim ve fındık içiyle süsleyelim


Afiyet olsun


Related Posts with Thumbnails