28 Aralık 2012 Cuma

VİŞNE SOSLU MUHALLEBİ TARİFİ

VİŞNE SOSLU MUHALLEBİ

Biraz uğraştırıyor ama lezzeti bence değer..Yaz aylarında tazesiyle, kış aylarında dondurulmuş ya da konservesiyle her zaman yapabileceğiniz keyifli bir tarif ..

VİŞNE SOSLU MUHALLEBİ TARİFİ
Malzemeler

Muhallebi tabanı için; 


  • 3 su bardağı (yaklaşık 600 ml.) süt 
  • 1 çay bardağı un 
  • 2 çay bardağı şeker 
  • 1 yemek kaşığı buğday nişastası 
  • 2  yumurta sarısı 
  • 1 paket vanilya 
  • 1 adet limon kabuğu rendesi

Vişneli kat için;

  • 1,5 su bardağı çekirdeksiz vişne (başka sulu bir meyve de kullanabilirsiniz)
  • 1 su bardağı (200 ml.) su 
  • 1 tepeleme yemek kaşığı buğday nişastası (mısır kullanmıyorum artık)
  • 4 tepeleme yemek kaşığı Şeker 

En alt tabaka için;

  • 1 paket yulaflı bisküvi
  • 25 gr tereyağı
  • (dilerseniz evde kalmış keklerinizi, ya da bir paket hazır kakaolu keki ufalayıp da kullanabilirsiniz)
VİŞNE SOSLU MUHALLEBİ

VİŞNE SOSLU MUHALLEBİ nin yapılışı 

  1. Muhallebi malzemelerini (vanilya sonra eklenecek),  çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirelim. 
  2. Kaynamaya başlayınca ocağı kapatıp hemen vanilyayı ekleyelim. 
  3. En az 5 dk. mixerle muhallebi ılınıncaya kadar çırpalım.Bu kıvamlı bir muhallebi olmasını sağlar.
  4. Cam bir kalıbı sudan geçirip muhallebimizi dökelim., soğuması için bir kenarda bekletelim. 
  5. Vişneleri, rondodan geçirelim. 
  6. Diğer malzemeleri ekleyelim ve sürekli karıştırarak pişirelim. 
  7. Kaynadıktan sonra ateşi kısalım ve 2-3dk.daha arada  karıştırarak pişirelim. 
  8. Soğumasını beklemeden muhallebinin üzerine yayalım ve düzeltelim, soğumaya bırakalım.
  9.  Soğuyunca, hindistan cevizini serpip buzdolabına kaldıralım ve en az 2-3 saat, mümkünse 1 gece dinlendirip, servis yapalım. 

Afiyet olsun...


25 Aralık 2012 Salı

YEŞİL SOSLU KARNABAHAR-BROKOLİ SALATASI VE TAVUKLU KREP

YEŞİL SOSLU KARNABAHAR-BROKOLİ SALATASI VE TAVUKLU KREP


Bir kaç gün önce çok sevdiğim dostlarla Hatice arkadaşımda toplanmıştık...Sohbet, muhabbet ve leziz yiyeceklerle geçen güzel bir günün ardından, paylaşımlar da farz oldu tabii:)
Hem bu kadar kolay, hem bu kadar lezzetli, hem de sağlıklı...Daha ne istersiniz?  Hem kendi arşivimde bulunması açısından, hem de sizler için tarifleri işte burada...Bir kez daha ellerine sağlık Hatice'm :)

19 Aralık 2012 Çarşamba

MUZLU PORTAKALLI TİRAMİSU

MUZLU PORTAKALLI TİRAMİSU

Gün menümden bir tarif daha..Portakal suyuyla ıslanmış kedi dili, labneli krema ve çikolata sos ile oldukça hafif ve nefis bir pasta oluyor. Bakmayın adında "tiramisu" kelimesinin geçtiğine , aslında pek bir ilgisi yok..:))  Yapımı da fazla uğraştırmayan bir pasta.. biraz doğaçlama , biraz zorunluluklar derken işte ortaya böyle bir lezzet çıktı..

Üzerine çikolata sos yerine meyveli sos yapacaktım ama bir son dakika değişikliği ile vişne soslu muhallebi yapınca her ikisi de meyveli olmasın istedim ...denemek isteyenlere meyveli sos da kullanabileceklerini hatırlatmak isterim..
Related Posts with Thumbnails