En sondaki boş tencere resmini (gülmeyin amaaa...) reçelin tam rengini görebilmeniz için koydum.Ne yazık ki farklı saatlerde iki çekim yapmama rağmen reçelin o gerçek renk tonunu sadece o karede yakalayabilmişim :( Belki bir fikir verir sizlere...
Nefis bir reçel oldu...Eşim çok sever vişne reçelini ama son iki yıldır evde şeker ve türevlerine koyduğumuz ambargo yüzünden fazla yenmiyor maalesef. İstanbul da Kadıköy yakasında yaşıyorum. Erenköy ün perşembe pazarı da bilenlerin malumudur.. :) Çok güzel bir pazardır..Bu hafta da taze sebze-meyve için gittim. Ve aslında daha mevsimi tam gelmemiş olmasına rağmen aşılı vişneleri görünce dayanamadım aldım..Yine çok diri, körpe kayısılar vardı yanında, biraz da onlardan aldım. Vişne reçelinden sonra sırada kayısı reçeli var yani :)Vişneler olgun ve çok lezzetli, yani çok güzellerdi, bir kısmı ister istemez yendi tabii ayıklarken, yıknamış beklerken :) Kalanlarla da bari çok az bir şey eşim için reçel yapayım dedim. Toplamda en üst resimdeki iki servis kadar reçelim oldu anlayacağınız. Mutfakta en büyük yardımcılarımdan biri ne derseniz "mutfak terazisi" derim. İşte burada da bana çok yardımı oldu. Reçel genellikle bire bir ölçüde yapılır bilirsiniz. Ama hacim ölçüsü pek işe yaramaz, her iki malzemenin hacmi ve ağırlığı eşit değildir. Ama benim vişnem ne kadar kalmıştı, ne kadar şeker koymam gerekiyordu gibi bir sorum terazi sayesinde olmadı. Yaklaşık 370 gr vişneye 350 gr şeker koydum oldu bitti...zaten miktar değil, mühim olan kıvamdır her zaman aklınızda olsun..Ama aşağıda sizlere kolaylık olsun diye ben birer kiloluk ölçü vereceğim..
Nefis bir reçel oldu...Eşim çok sever vişne reçelini ama son iki yıldır evde şeker ve türevlerine koyduğumuz ambargo yüzünden fazla yenmiyor maalesef. İstanbul da Kadıköy yakasında yaşıyorum. Erenköy ün perşembe pazarı da bilenlerin malumudur.. :) Çok güzel bir pazardır..Bu hafta da taze sebze-meyve için gittim. Ve aslında daha mevsimi tam gelmemiş olmasına rağmen aşılı vişneleri görünce dayanamadım aldım..Yine çok diri, körpe kayısılar vardı yanında, biraz da onlardan aldım. Vişne reçelinden sonra sırada kayısı reçeli var yani :)Vişneler olgun ve çok lezzetli, yani çok güzellerdi, bir kısmı ister istemez yendi tabii ayıklarken, yıknamış beklerken :) Kalanlarla da bari çok az bir şey eşim için reçel yapayım dedim. Toplamda en üst resimdeki iki servis kadar reçelim oldu anlayacağınız. Mutfakta en büyük yardımcılarımdan biri ne derseniz "mutfak terazisi" derim. İşte burada da bana çok yardımı oldu. Reçel genellikle bire bir ölçüde yapılır bilirsiniz. Ama hacim ölçüsü pek işe yaramaz, her iki malzemenin hacmi ve ağırlığı eşit değildir. Ama benim vişnem ne kadar kalmıştı, ne kadar şeker koymam gerekiyordu gibi bir sorum terazi sayesinde olmadı. Yaklaşık 370 gr vişneye 350 gr şeker koydum oldu bitti...zaten miktar değil, mühim olan kıvamdır her zaman aklınızda olsun..Ama aşağıda sizlere kolaylık olsun diye ben birer kiloluk ölçü vereceğim..
