19 Haziran 2013 Çarşamba

TAVUKLU BESAMELLI KARNIYARIK TARIFI

TAVUKLU BESAMELLI KARNIYARIK TARIFI
TAVUKLU BESAMELLI KARNIYARIK TARIFI
TAVUKLU BESAMELLI KARNIYARIK TARIFI
TAVUKLU BESAMELLI KARNIYARIK TARIFI
TAVUKLU BESAMELLI KARNIYARIK TARIFI
Çok nefis bir yemek tarifi , mutlaka yapmanızı tavsiye ederim. Patlıcanları kızartmadığımız için hem hafif, hem sağlıklı..Tavuk organik olsun mümkünse..Patlıcan sevmeyen oğluş bile bayıla bayıla yediğine göre nefasetine başka söz söylemeyeyim ben ...Misafir sofralarınız için de çok güzel ve göz doyurucu bir yemek tarifi..Buyurun tarifin devamı aşağıda :)


TAVUKLU BEŞAMELLİ KARNIYARIK TARİFİ

 malzemeler:

  • 1 kg patlıcan
  • 220-250 gr kuşbaşı tavuk
  • 1 adet orta boy kuru soğan ya da 4-5 sap taze soğan(ben taze soğan kullandım)
  • 2-3 adet yeşil biber
  • 1 büyük domates
  • tuz, karabiber
  • zeytinyağı
  • kaşar rendesi
beşamel sosu :
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı yağ
  • 1 su bardağı süt (koyu olursa ilave ediniz)
  • çok az tuz

TAVUKLU BEŞAMELLI KARNIYARIK nasıl yapılır?

  1. Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda yarım saat bekletip acısını alalım
  2. Yayvan bir tencere ya da tepsiye zeytinyağını şöyle bir gezdirelim(fazla olmasın)
  3. Patlıcanları üzerine dizip kapağını kapatalım ve önce harlı ateşte sonra kısık ateşe alıp yarım saat, kırk dakika kadar, ara sıra çevirerek yumuşatalım
  4. O arada yemeklik doğradığımız soğanları yağda hafif soteleyelim
  5. Minik doğradığımız tavukları ekleyelim ve suyunu çekene kadar kavuralım
  6. Domates ve biberleri de ekleyip, on beş dakika kadar pişirelim
  7. Çok az tuz ve doğranmış maydanozunu ekleyip altını kapatalım
  8. Yumuşamış patlıcanların içine dolduralım
  9. Beşamel sos için unu tenceremize koyalım
  10. Unu açacak kadar zeytinyağı ekleyip kavuralım
  11. Sütü azar azar döküp, koyu ama çok koyu olmayacak bir beşamel sos olacak şekilde kaynatıp, tuzunu atıp kapatalım
  12. Patlıcanların üzerine paylaştıralım
  13. Kaşar rendesini serpiştirip 250 derecelik fırında yüzünü kızartıp çıkaralım
  14. Yanında pilavla servis yapalım
Afiyet olsun

4 yorum:

Asyadan Esintiler dedi ki...

of of nefis valla.ellerine sağlık.Kokusu taa Kırgızistana kadar geldi.Bişkekten kucak dolusu sevgi ve selamlar...

Pumpulininmutfagi dedi ki...

Çok lezzetli bir tarife benziyor
Ellerinize sağlık
Sevgiler:)

belgin kıral dedi ki...

Sevgili Şule, bizden de size çoook selmalar :)
İkinize de beğenileriniz için teşekkür ederim..

vişnap dedi ki...

Her zaman tavuk ile patlıcanı birbirlerine çok yakıştırmışımdır nefis görünüyor ellerine emeklerine sağlık tatlım afiyetler olsun..

Related Posts with Thumbnails