MUZLU RULO PASTA TARİFİ
Malzemeler
Pandispanyası için;
- 4 tane yumurta
- 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
- 1 silme su bardağı un
- 4 yemek kaşığı oda ısısında su
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
İç Krema:
- 3 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı şeker
- 3 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
Üst kreması için;
- yarım poşet krem şanti
- 1 çay bardağından biraz az süt
İçi için;
- 2 adet muz
- çeyrek limon suyu
Süslemek için;
- Bitter çikolata(benmari eritilmiş)
MUZLU RULO PASTA YAPILIŞI
- Yumurta ve şekeri mikserin en yüksek devrinde "mutlaka" en az beş dakika çırpalım.
- Unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve suyu ilave edelim, tel çırpıcı ile devam edelim ki yumurtalar sönmesin
- Büyük fırın tepsisine yağlı kağıt serelim ve yumuşak tereyağı ile yağlayalım(hamur kağıttan kolayca ayrılsın diye)
- 175 dereceli fırında yaklaşık10 dakika yüzü kızarana kadar pişirelim
- Çıkarıp bir iki dakika sonra kağıdıyla beraber hafif sıkı rulo yapıp soğuyuna kadar bekletelim.
- Kreması için sütü, şekeri, unu ve nişastayı sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirelim.
- Ocaktan alıp, yağı ve vanilyayı ekleyip mikserle pürüzsüz olana kadar çırpalım.
- Soğuyan kekin rulosunu açıp kremayı sürelim.
- Muzları dopğrayıp üzerine bir kaç damla kararmaması için limon sıkalım
- Kekin üzerine muzları sıra halinde yerleştirelim
- Yavaş yavaş keki kağıdından kurtararak sıkıca rulo yapmaya başlayalım, bitim yerinin tabana gelmesine dikkat edelim.
- Bu şekilde buzdolabında mümkünse bir gece dinlendirelim.
- Krem şantiyi sütle çırpalım, bıçak yardımıyla rulonun her tarafına sürelim.
- Benmari erittiğimiz çikolata ila süsleyerek (ya da dilediğiniz şekilde) servis yapalım
Afiyet olsun