HÜNKAR ÇORBASI TARİFİ
Malzemeler:
- 3 adet közlenmiş patlıcan
- 1,5 litre tavuk suyu
- 1 orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 kase yoğurt
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 2 silme kaşık un
- tuz
- karabiber
terbiyesi:
- 1 kaşık tereyağı
- 2 kaşık sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- nane
Hünkar çorbası nasıl yapılır?
- Közlenmiş patlıcanları ince ince doğrayalım
- Uygun bir tencereye biraz tereyağı ve sıvı yağ koyalım ve yemeklik doğradığımız soğan ve sarımsakları hafif rengi dönene kadar kavuralım
- Üzerine közlenmiş ve minicik kıyılmış patlıcanları ilave edip 5 dk. daha kavura
- Tavuk suyu ve normal su da ekleyelim ve 10 dakika kısık ateşte pişirelim
- Yoğurt, yumurta sarısı, un, limon suyunu bir kapta iyice çırpalım (yoğurtlu terbiyeyi su ilavesi ile biraz ılıtalım ki çorbaya eklerken kesilmesin)
- Hazırladığımız terbiyeyi yavaş yavaş biryandan karıştırarak çorbaya ekleyelim.
- Kaynayana kadar karıştırmaya devam edelim. (çok koyulaşırsa su ilave edip inceltebilirsiniz)
- 5 dk. kadar kaynadıktan sonra ocağı kapatalım.
- Üzeri için kızgın tereyağ ve sıvı yağı karışımına kırmızı biber ve nane ekleyip karıştıralım kapatalım .
- Dilerseniz hemen tencereye dökün yada servis yaparken kaselere dökün tercih sizin mis gibi hünkar çorbamız hazır :)
Afiyet olsun
SEBZELİ TAVUK ÇORBASI TARİFİ
- 1 adet tavuk göğsü
- 1 adet küp doğranmış havuç
- 1 adet küp doğranmış patates(minik)
- 2 yemek kaşığı bezelye
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 tepeleme çorba kaşığı un
- 1 tutam maydanoz
- tuz karabiber
SEBZELİ TAVUK ÇORBASI nasıl yapılır?
- Tavuğu minik minik küpler halinde doğrayalım; az yağda hafif soteleyelim ve üzerine 4 su bardağı su ekleyip 5-10 dakika haşlayalım
- Ayrı bir yerde sıvıyağda küçük küpler halinde doğranmış havuçları turuncu rengini verene kadar kavuralım
- Tereyağı ve unu ekleyip birlikte biraz daha karıştırarak pişirelim
- 2 su bardağı soğuk su ekleyelim ve tencerede kaynamakta olan tavuklara ekleyelim
- Patates ve bezelyeleri , tuzunu ilave edelim
- Pişince -koyuluğunu kontrol ederek gerekirse su ilave edelim-altını kapatıp, üzerine çekme karabiber ve kıyılmış maydanoz serpelim
AFİYET OLSUN
KREP TARİFİ
Malzemeler:
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağından biraz az un
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- pişirmek için tereyağı veya sıvı yağ
KREP nasıl yapılır?
- Un, süt ve su(dilerseniz bu da süt olabilir) ile hiç topak kalmayana kadar iyice çırpalım.
- Yumurtaları ekleyip biraz daha çırpalım.
- Kek hamurundan daha akıcı bir kıvamda, (tavada rahat yayılabilecek) hamur edelim.
- Teflon tavayı fırçayla çok az yağlayalım (bir çay tabağına sıvıyağ koyup, ara ara fırçayla çok az tavaya sürebilirsiniz)
- Tavaya küçük bir kepçe hamuru dökerek yayalım.
- Her iki tarafını silikon spatula ile çevirerek orta ateşte pişirelim. (beceriniz varsa hoplatabilirsiniz :D )
Afiyet olsun