5 Ocak 2016 Salı

HUNKAR CORBASI TARIFI

HUNKAR CORBASI TARIFI


HÜNKAR ÇORBASI TARİFİ

Malzemeler:
  • 3 adet közlenmiş patlıcan
  • 1,5 litre tavuk suyu
  • 1 orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 kase yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 silme kaşık un
  • tuz
  • karabiber

terbiyesi:
  • 1 kaşık tereyağı
  • 2 kaşık sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • nane 
Hünkar çorbası nasıl yapılır?
  1. Közlenmiş patlıcanları ince ince doğrayalım
  2. Uygun bir tencereye biraz tereyağı ve sıvı yağ koyalım ve yemeklik doğradığımız soğan ve sarımsakları hafif rengi dönene kadar kavuralım
  3. Üzerine közlenmiş ve minicik kıyılmış patlıcanları ilave edip 5 dk. daha kavura
  4. Tavuk suyu ve normal su da ekleyelim ve 10 dakika kısık ateşte pişirelim
  5. Yoğurt, yumurta sarısı, un, limon suyunu bir kapta iyice çırpalım (yoğurtlu terbiyeyi su ilavesi ile biraz ılıtalım ki çorbaya eklerken kesilmesin)
  6. Hazırladığımız terbiyeyi yavaş yavaş biryandan karıştırarak çorbaya ekleyelim. 
  7. Kaynayana kadar karıştırmaya devam edelim. (çok koyulaşırsa su ilave edip inceltebilirsiniz)
  8. 5 dk. kadar kaynadıktan sonra ocağı kapatalım. 
  9. Üzeri için kızgın tereyağ ve sıvı yağı karışımına kırmızı biber ve nane ekleyip karıştıralım kapatalım . 
  10. Dilerseniz hemen tencereye dökün yada servis yaparken kaselere dökün tercih sizin mis gibi hünkar çorbamız hazır :) 

Afiyet olsun

27 Aralık 2015 Pazar

SEBZELI TAVUK CORBASI TARIFI

SEBZELI TAVUK CORBASI TARIFI


 SEBZELİ TAVUK ÇORBASI TARİFİ


  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 adet küp doğranmış havuç
  • 1 adet küp doğranmış patates(minik)
  • 2 yemek kaşığı bezelye
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 tepeleme çorba kaşığı un
  • 1 tutam maydanoz
  • tuz karabiber

SEBZELİ TAVUK ÇORBASI nasıl yapılır?

  1. Tavuğu minik minik küpler halinde doğrayalım; az yağda hafif soteleyelim ve üzerine 4 su bardağı su ekleyip 5-10 dakika haşlayalım
  2. Ayrı bir yerde sıvıyağda küçük küpler halinde doğranmış havuçları turuncu rengini verene kadar kavuralım
  3. Tereyağı ve unu ekleyip birlikte biraz daha karıştırarak pişirelim
  4. 2 su bardağı soğuk su ekleyelim ve tencerede kaynamakta olan tavuklara ekleyelim
  5. Patates ve bezelyeleri , tuzunu ilave edelim
  6. Pişince -koyuluğunu kontrol ederek gerekirse su ilave edelim-altını kapatıp, üzerine çekme karabiber ve kıyılmış maydanoz serpelim
AFİYET OLSUN

23 Aralık 2015 Çarşamba

KREP TARIFI



KREP TARIFI

KREP TARİFİ

Malzemeler:
  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağından biraz az un
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • pişirmek için tereyağı veya sıvı yağ

KREP nasıl yapılır?

  1. Un, süt ve su(dilerseniz bu da süt olabilir) ile hiç topak kalmayana kadar iyice çırpalım. 
  2. Yumurtaları ekleyip biraz daha çırpalım. 
  3. Kek hamurundan daha akıcı bir kıvamda, (tavada rahat yayılabilecek) hamur edelim. 
  4. Teflon tavayı fırçayla çok az yağlayalım (bir çay tabağına sıvıyağ koyup, ara ara fırçayla çok az tavaya sürebilirsiniz) 
  5. Tavaya küçük bir kepçe hamuru dökerek yayalım. 
  6. Her iki tarafını silikon spatula ile çevirerek orta ateşte pişirelim. (beceriniz varsa hoplatabilirsiniz :D )  
Afiyet olsun

Related Posts with Thumbnails