5 Ocak 2016 Salı

HUNKAR CORBASI TARIFI

HUNKAR CORBASI TARIFI


HÜNKAR ÇORBASI TARİFİ

Malzemeler:
  • 3 adet közlenmiş patlıcan
  • 1,5 litre tavuk suyu
  • 1 orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 kase yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 silme kaşık un
  • tuz
  • karabiber

terbiyesi:
  • 1 kaşık tereyağı
  • 2 kaşık sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • nane 
Hünkar çorbası nasıl yapılır?
  1. Közlenmiş patlıcanları ince ince doğrayalım
  2. Uygun bir tencereye biraz tereyağı ve sıvı yağ koyalım ve yemeklik doğradığımız soğan ve sarımsakları hafif rengi dönene kadar kavuralım
  3. Üzerine közlenmiş ve minicik kıyılmış patlıcanları ilave edip 5 dk. daha kavura
  4. Tavuk suyu ve normal su da ekleyelim ve 10 dakika kısık ateşte pişirelim
  5. Yoğurt, yumurta sarısı, un, limon suyunu bir kapta iyice çırpalım (yoğurtlu terbiyeyi su ilavesi ile biraz ılıtalım ki çorbaya eklerken kesilmesin)
  6. Hazırladığımız terbiyeyi yavaş yavaş biryandan karıştırarak çorbaya ekleyelim. 
  7. Kaynayana kadar karıştırmaya devam edelim. (çok koyulaşırsa su ilave edip inceltebilirsiniz)
  8. 5 dk. kadar kaynadıktan sonra ocağı kapatalım. 
  9. Üzeri için kızgın tereyağ ve sıvı yağı karışımına kırmızı biber ve nane ekleyip karıştıralım kapatalım . 
  10. Dilerseniz hemen tencereye dökün yada servis yaparken kaselere dökün tercih sizin mis gibi hünkar çorbamız hazır :) 

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails