23 Aralık 2015 Çarşamba

KREP TARIFI



KREP TARIFI

KREP TARİFİ

Malzemeler:
  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağından biraz az un
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • pişirmek için tereyağı veya sıvı yağ

KREP nasıl yapılır?

  1. Un, süt ve su(dilerseniz bu da süt olabilir) ile hiç topak kalmayana kadar iyice çırpalım. 
  2. Yumurtaları ekleyip biraz daha çırpalım. 
  3. Kek hamurundan daha akıcı bir kıvamda, (tavada rahat yayılabilecek) hamur edelim. 
  4. Teflon tavayı fırçayla çok az yağlayalım (bir çay tabağına sıvıyağ koyup, ara ara fırçayla çok az tavaya sürebilirsiniz) 
  5. Tavaya küçük bir kepçe hamuru dökerek yayalım. 
  6. Her iki tarafını silikon spatula ile çevirerek orta ateşte pişirelim. (beceriniz varsa hoplatabilirsiniz :D )  
Afiyet olsun

3 yorum:

Emine dedi ki...

Merhaba Belgin hnm krep kaç kişilik bu ölçüden görseldeki tabaktaki kreplermi çıktı cevabınızı bekliyor olacağım ellerinize sağlık sevgiler

belgin kıral dedi ki...

Çok tşkler Emine hnm, evet görseldeki gibi, tavanızın büyüklüğüne göre yaklaşık 12-13 tane çıkıyor.. Selam ve sevgiler

Unknown dedi ki...

kayitladim harikasin

Related Posts with Thumbnails