KREP TARİFİ
Malzemeler:- 2 adet yumurta
- 2 su bardağından biraz az un
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- pişirmek için tereyağı veya sıvı yağ
KREP nasıl yapılır?
- Un, süt ve su(dilerseniz bu da süt olabilir) ile hiç topak kalmayana kadar iyice çırpalım.
- Yumurtaları ekleyip biraz daha çırpalım.
- Kek hamurundan daha akıcı bir kıvamda, (tavada rahat yayılabilecek) hamur edelim.
- Teflon tavayı fırçayla çok az yağlayalım (bir çay tabağına sıvıyağ koyup, ara ara fırçayla çok az tavaya sürebilirsiniz)
- Tavaya küçük bir kepçe hamuru dökerek yayalım.
- Her iki tarafını silikon spatula ile çevirerek orta ateşte pişirelim. (beceriniz varsa hoplatabilirsiniz :D )
Afiyet olsun
3 yorum:
Merhaba Belgin hnm krep kaç kişilik bu ölçüden görseldeki tabaktaki kreplermi çıktı cevabınızı bekliyor olacağım ellerinize sağlık sevgiler
Çok tşkler Emine hnm, evet görseldeki gibi, tavanızın büyüklüğüne göre yaklaşık 12-13 tane çıkıyor.. Selam ve sevgiler
kayitladim harikasin
Yorum Gönder