21 Mayıs 2018 Pazartesi

ÇİLEKLİ MAGNOLİA TARİFİ

ÇİLEKLİ MAGNOLİA TARİFİ
ÇİLEKLİ MAGNOLİA TARİFİ

Enfes bir tatlı, çilek mevsiminde olmazsa olmaz...Kivi, şeftali, ananas, muz gibi başka meyvelerle de deneyebilirsiniz. Muzlu yaparsanız mutlaka limonlu suya doğrayın...

ÇİLEKLİ MAGNOLİA TARİFİ

Malzemeler:

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı un(2 kaşığı nişasta olabilir)
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krema(200 ml)
  • 350 gr bebe bisküvisi(yulaflı vs bisküvi de olur)
  • 1 su bardağı fındık

ÇİLEKLİ MAGNOLİA yapılışı

  1. Süt, yumurta, un ve şekeri kaynayana kadar karıştırarak pişirin
  2. Bisküvileri ve fındığı toz haline getirin
  3. 10 dakika sonra ılıyan muhallebiye krema ve vanilyayı ekleyip çırpın
  4. Kadeh ya da bardakların dibine çok az puding sürün
  5. Üzerine bir iki çay kaşığı bisküvi fındık karışımı serpin
  6. Kenarlara dilimlenmiş çilekleri dizin
  7. Muhallebiden daha fazla bir miktar ilave edin
  8. En üste bisküvi koyun ve çilek süslemesi ile tamamlayın
  9. Servisten önce buzdolabında 3-4 saat dinlendirin

Afiyet olsun


LORLU SEMİZOTU SALATASI TARİFİ

LORLU SEMİZOTU SALATASI TARİFİ
Çok severek tükettiğimiz nefis ve çok sağlıklı bir salata, tavsiye olunur

LORLU SEMİZOTU SALATASI TARİFİ

malzemeler:

  • 1/2 demet dereotu
  • 2 adet salatalık
  • 2 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet küçük soğan
  • 1 küçük kase tuzsuz lor peyniri
  • Tuz, zeytinyağı
  • 1 adet limon

LORLU SEMİZOTU SALATASI yapılışı:

  1. Semizotunu güzelce yıkayıp kurutunca saplarıyla birlikte doğrayalım
  2. Soğanı piyazlık doğrayıp süzgeçte hafifçe musluk altında yıkayalım
  3. Diğer malzemeleri de doğrayıp ekleyelim
  4. Lor peynirini de ekleyip fazla örselemeden karıştıralım
  5. Tuz limon ve zeytinyağını küçük bir kavanozda çalkalayarak servis tabaklarına alınan salata üzerinde kaşıkla gezdirelim

Not: Sumak ve ceviz de tercihe göre ilave edilebilir.

Afiyet olsun

16 Mayıs 2018 Çarşamba

SUPANGLE TARİFİ

Sefertası tarifleri supangle

SUPANGLE TARİFİ

Malzemeler:

  • 1 lt soğuk süt
  • 2 yumurta sarısı
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
Kaynadıktan sonra:
  • 100 gr bitter ya da sütlü çikolata
  • 1 su bardağı buzlu su 
SUPANGLE yapılışı:
  1. Tencemize tereyağı hariç tüm malzemeyi koyup kıvam alıp kaynayana kadar iyice karıştıralım
  2. Kaynayınca ocaktan alalım ve tereyağı ile çikolatayı ekleyelim yine karıştıralım
  3. 5 dakika sonra 1 bardak su ekleyelim ara vermeden tekrar karıştıralım(kıvamını veren buzlu su olacak) ve kaselere paylaştıralım ve soğuyunca buzdolabına alalım
  4. Süsleyerek servis yapalım
Afiyet olsun

Related Posts with Thumbnails