Enfes bir tatlı, çilek mevsiminde olmazsa olmaz...Kivi, şeftali, ananas, muz gibi başka meyvelerle de deneyebilirsiniz. Muzlu yaparsanız mutlaka limonlu suya doğrayın...
ÇİLEKLİ MAGNOLİA TARİFİ
Malzemeler:
- 1 lt süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 4 yemek kaşığı un(2 kaşığı nişasta olabilir)
- 2 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 paket krema(200 ml)
- 350 gr bebe bisküvisi(yulaflı vs bisküvi de olur)
- 1 su bardağı fındık
ÇİLEKLİ MAGNOLİA yapılışı
- Süt, yumurta, un ve şekeri kaynayana kadar karıştırarak pişirin
- Bisküvileri ve fındığı toz haline getirin
- 10 dakika sonra ılıyan muhallebiye krema ve vanilyayı ekleyip çırpın
- Kadeh ya da bardakların dibine çok az puding sürün
- Üzerine bir iki çay kaşığı bisküvi fındık karışımı serpin
- Kenarlara dilimlenmiş çilekleri dizin
- Muhallebiden daha fazla bir miktar ilave edin
- En üste bisküvi koyun ve çilek süslemesi ile tamamlayın
- Servisten önce buzdolabında 3-4 saat dinlendirin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder