26 Ekim 2019 Cumartesi

YAĞLI KAPYA BİBER TURŞUSU TARİFİ

YAĞLI KAPYA BİBER TURŞUSU TARİFİ-sefertasitarifleri.com
Çook lezzetli, çok pratik, sağlıklı, hazır... Kötü yanı fazla ekmek yedirmesi... İsterseniz kış için saklayın, dilerseniz de hemen sofranıza yerleştirin.

YAĞLI KAPYA BİBER TURŞUSU TARİFİ

malzemeler:

  • 2 kg kapya biber
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı üzüm ya da elma sirkesi
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 baş sarımsak
  • 1/2 demet maydanoz

yağlı kapya biber turşusu yapılışı:

  1. Tenceremize su, sirke ve zeytinyağını koyup kaynatıyoruz.
  2. Çekirdekleri temizlenmiş ve irice doğranmış biberlerimizi ekliyoruz.
  3. Kapağını kapatıp, yumuşayana kadar yaklaşık 10-15 dakika pişiriyoruz.
  4. Ayıklayıp, minik doğradığımız sarımsakları ve ince kıyılmış maydanozlarımızı da ekleyip ocağın altını kapatıyoruz.
  5. Kaynar halde bir sofralık kavanozlarımıza doldurup sıkıca kapatıp ters çeviriyoruz.
  6. Dilediğimiz zaman açıp, çay sofralarımızda ya da yemeklerimizin yanında afiyetle tüketiyoruz..

ZEYTİNYAĞLI SEBZE TARİFİ

ZEYTİNYAĞLI SEBZE TARİFİ-sefertasitarifleri.com

ZEYTİNYAĞLI SEBZE TARİFİ-sefertasitarifleri.com
Sevgili Gül'ün yaz aylarında bize bol bol yaptığı; bizim de severek yediğimiz sağlıklı, leziz bir meze-garnitür tarifi..Malzemeleriniz tamamsa yapımı son derece pratik olan nefis lezzetteki zengin sebze türlüsünün tarifi ise şöyle:

ZEYTİNYAĞLI SEBZE TARİFİ

Malzemeler:

  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet kabak
  • 2 adet domates rendesi
  • 2 adet patates
  • 1 adet kapya biber
  • 7-8 adet sivri biber
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2/3 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet şeker

Zeytinyağlı sebze yapılışı:
  1. Domates hariç sebzeleri minik minik doğrayalım
  2. Tenceremize alıp domatesi, tuzu, zeytinyağını, şekeri ekleyelim ve kısık ateşte yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirelim
  3. Pişince ateşi harlandırıp suyunu çektirelim ve ılık olarak servis yapalım
Afiyet olsun



HAŞHAŞLI BURMA TARİFİ


HAŞHAŞLI BURMA TARİFİ-sefertasiyemektaarifleri.com
HAŞHAŞLI BURMA TARİFİ-sefertasiyemektaarifleri.com

HAŞHAŞLI BURMA TARİFİ

Malzemeler:

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ 
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4,5-5 su bardağı un

İçine:

  • 1 su bardağı haşhaş ezmesi
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı şeker

Üzerine:

  • 1 yumurta sarısı

HAŞHAŞLI BURMA nasıl yapılır?

  1. Hamur malzemeleriyle yumuşak hafif ele yapışan kıvamda bir hamur yoğuralım. (Unu mutlaka yavaş yavaş ilave edin)
  2. Streç film ile kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakalım.
  3. süre sonunda hamuru hafif alttan üste doğru çekiştirerek gazını alalım
  4. Tekrar kapatıp yarım saat daha bekletelim
  5. O arada iç harcını birbirine iyice yedirerek karıştırıp hazırlayalım
  6. Hazır olan hamurdan mandalina kadar bezeler alıp elimizle olabildiğince açalım üzerine haşhaş sürelim
  7. Ucundan kıvırıp rulo yapalım
  8. rulonun iki ucunu birleştirip, kendi etrafında resimdeki gibi döndürelim
  9. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim
  10. Tepsi mayası için 15 dakika bekletip yumurta sarısı sürelim ve 200 derecede ısınmış fırında kızarana kadar pişirelim..
Afiyet olsun

Not: 

***İkinci şekil verme yönteminde ise, hamuru 6 bezeye bölüyoruz. Her birini pasta tabağı büyüklüğünde elimizle açıp haşhaş sürüyoruz, üst üste koyuyoruz. Elimizle hamuru tepsi kadar büyütüyoruz. İki parmaklık şeritler halinde kesip burarak yuvarlak büyük borcama ortadan başlayıp kendi etrafında sararak yerleştiriyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz


Related Posts with Thumbnails