HAŞHAŞLI BURMA TARİFİ
Malzemeler:
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4,5-5 su bardağı un
İçine:
- 1 su bardağı haşhaş ezmesi
- 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı şeker
Üzerine:
- 1 yumurta sarısı
HAŞHAŞLI BURMA nasıl yapılır?
- Hamur malzemeleriyle yumuşak hafif ele yapışan kıvamda bir hamur yoğuralım. (Unu mutlaka yavaş yavaş ilave edin)
- Streç film ile kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakalım.
- süre sonunda hamuru hafif alttan üste doğru çekiştirerek gazını alalım
- Tekrar kapatıp yarım saat daha bekletelim
- O arada iç harcını birbirine iyice yedirerek karıştırıp hazırlayalım
- Hazır olan hamurdan mandalina kadar bezeler alıp elimizle olabildiğince açalım üzerine haşhaş sürelim
- Ucundan kıvırıp rulo yapalım
- rulonun iki ucunu birleştirip, kendi etrafında resimdeki gibi döndürelim
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim
- Tepsi mayası için 15 dakika bekletip yumurta sarısı sürelim ve 200 derecede ısınmış fırında kızarana kadar pişirelim..
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder