Çook lezzetli, çok pratik, sağlıklı, hazır... Kötü yanı fazla ekmek yedirmesi... İsterseniz kış için saklayın, dilerseniz de hemen sofranıza yerleştirin.
YAĞLI KAPYA BİBER TURŞUSU TARİFİ
malzemeler:
- 2 kg kapya biber
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı üzüm ya da elma sirkesi
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 baş sarımsak
- 1/2 demet maydanoz
yağlı kapya biber turşusu yapılışı:
- Tenceremize su, sirke ve zeytinyağını koyup kaynatıyoruz.
- Çekirdekleri temizlenmiş ve irice doğranmış biberlerimizi ekliyoruz.
- Kapağını kapatıp, yumuşayana kadar yaklaşık 10-15 dakika pişiriyoruz.
- Ayıklayıp, minik doğradığımız sarımsakları ve ince kıyılmış maydanozlarımızı da ekleyip ocağın altını kapatıyoruz.
- Kaynar halde bir sofralık kavanozlarımıza doldurup sıkıca kapatıp ters çeviriyoruz.
- Dilediğimiz zaman açıp, çay sofralarımızda ya da yemeklerimizin yanında afiyetle tüketiyoruz..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder