25 Aralık 2019 Çarşamba

GÜVEÇTE KAŞARLI SOSLU KÖFTE TARİFİ

GÜVEÇTE KAŞARLI SOSLU KÖFTE TARİFİGÜVEÇTE KAŞARLI SOSLU KÖFTE TARİFİ

GÜVEÇTE KAŞARLI SOSLU KÖFTE TARİFİ

Malzemeler:

Köfte için:

  • 500 gr köftelik kıyma
  • 2 dilim bayat ekmek içi
  • 1 adet rendelenmiş kuru soğan suyu
  • Kuru nane
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz
  • Kızartmak için sıvı yağ

Sosu için;

  • 3 adet büyük domates 
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 3 diş sarımsak
  • Kekik
  • Tuz
  • Tereyağı

Üzerine:

  • Rendelenmiş kaşar peyniri

GÜVEÇTE KAŞARLI SOSLU KÖFTE YAPILIŞI:

  1. Köfte malzemelerini yoğurma kabına koyalım ve özleşene kadar iyice yoğuralım
  2. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım
  3. Köfteyi buzdolabında yarım saat kadar dinlendirelim
  4. Kızgın yağda arkalı önlü kızartalım ve güveç kaplarına eşit şekilde paylaştıralım
  5. Domatesin kabuklarını soyup küçük bir tencereye küçük küçük doğrayalım 
  6. Tereyağını, kızartma yağından 1-2 kaşığı üzerine ekleyelim
  7. Salça, sarımsak, tuz ve kekiği de ilave edip, domatesler yumuşayıncaya kadar pişirelim
  8. Sosu köftelerin üzerine eşit şekilde dağıtalım
  9. 240 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirelim(üzerine ıslatılıp sıkılmış yağlı kağıt örtebilirsiniz)
  10. Fırından çıkarıp üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpelim
  11. Üzeri kızarıncaya kadar tekrar fırına verip pişirelim
  12. Sıcak olarak yanında patates kızartması ile servis yapalım

Afiyetler olsun


24 Aralık 2019 Salı

DÜDÜKLÜDE SALÇALI BİFTEK TARİFİ

DÜDÜKLÜDE SALÇALI BİFTEK TARİFİDÜDÜKLÜDE SALÇALI BİFTEK TARİFİ

DÜDÜKLÜDE SALÇALI BİFTEK TARİFİ

Malzemeler:

  • 5-6 dilim biftek
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 adet orta boy domates rendesi
  • 10-15 adet arpacık soğan(ya da 1 adet yemeklik doğranmış soğan)
  • 3-4 diş sarımsak (isteğe bağlı)
  • 1 küçük su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Kekik
  • Karabiber
  • Pulbiber

DÜDÜKLÜDE SALÇALI BİFTEK YAPILIŞI

  1. Tavaya az sıvı yağ koyarak kızdırın.
  2. Biftekleri rengi dönene kadar arkalı önlü çok az yağda çevirin. 
  3. Düdüklü tencerenin tabanına hiçbir şey koymadan biftekleri dizin
  4. Etinizin miktarına göre düdüklüye düzgün bir şekilde dizin.
  5. Üzerine rendelenmiş domates, salça ve su karışımını iyice karıştırdıktan sonra döküp yayın.
  6. İsteğe bağlı olarak arpacık soğan ve ikiye kesilmiş sarımsakları ilave edin.
  7. Son olarak baharatları da en üste serpin.
  8. Düdüklü tencerenizin pişirme durumuna göre yaklaşık 20-25 dakika ocakta kısık ateşte pişirin
  9. Eşlikçi olarak papates püresi ve patlıcan kızartması tavsiye ederim

Not: Domates+su yerine kışlık domates sosunuz varsa, etlerin üzerine çıkacak kadar koymanız yeterli

Afiyet olsun


19 Aralık 2019 Perşembe

PORTAKAL YATAĞINDA KEREVİZ SALATASI TARİFİ

PORTAKAL YATAĞINDA KEREVİZ SALATASI TARİFİPORTAKAL YATAĞINDA KEREVİZ SALATASI TARİFİ

PORTAKAL YATAĞINDA KEREVİZ SALATASI TARİFİ

  • 1 adet orta boy kereviz
  • 1,5 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 tane soyulup yıkanıp rendelenmiş ekşi elma
  • 2 yemek kaşığı mayonez(isteğe bağlı)
  • 1 çay bardağı elde iri kıyılmış ceviz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • dilimlenmiş portakal

Üzerine:

  • dereotu, ceviz

PORTAKAL YATAĞINDA KEREVİZ SALATASI YAPILIŞI:

  1. Öncelikle yoğurdu, mayonezi, zeytinyağı ve cevizi bir karıştırma kabında homojen kıvama getirelim
  2. Üzerine soyulmuş kerevizi ve elmayı hızlıca rendeleyelim, karıştıralım(kararmaması için)
  3. Tuzunu da ekleyip servise kadar dolaba alalım
  4. Portakal dilimlerinin üzerine dolu bir kaşık koyup, dereotu ve cevizle süsleyip servis yapalım
Not: Dilerseniz 2 diş rende sarımsak da ilave edebilirsiniz

Afiyet olsun


Related Posts with Thumbnails