GÜVEÇTE KAŞARLI SOSLU KÖFTE TARİFİ
Malzemeler:
Köfte için:
- 500 gr köftelik kıyma
- 2 dilim bayat ekmek içi
- 1 adet rendelenmiş kuru soğan suyu
- Kuru nane
- Kimyon
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
- Kızartmak için sıvı yağ
Sosu için;
- 3 adet büyük domates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 3 diş sarımsak
- Kekik
- Tuz
- Tereyağı
Üzerine:
- Rendelenmiş kaşar peyniri
GÜVEÇTE KAŞARLI SOSLU KÖFTE YAPILIŞI:
- Köfte malzemelerini yoğurma kabına koyalım ve özleşene kadar iyice yoğuralım
- Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım
- Köfteyi buzdolabında yarım saat kadar dinlendirelim
- Kızgın yağda arkalı önlü kızartalım ve güveç kaplarına eşit şekilde paylaştıralım
- Domatesin kabuklarını soyup küçük bir tencereye küçük küçük doğrayalım
- Tereyağını, kızartma yağından 1-2 kaşığı üzerine ekleyelim
- Salça, sarımsak, tuz ve kekiği de ilave edip, domatesler yumuşayıncaya kadar pişirelim
- Sosu köftelerin üzerine eşit şekilde dağıtalım
- 240 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirelim(üzerine ıslatılıp sıkılmış yağlı kağıt örtebilirsiniz)
- Fırından çıkarıp üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpelim
- Üzeri kızarıncaya kadar tekrar fırına verip pişirelim
- Sıcak olarak yanında patates kızartması ile servis yapalım
Afiyetler olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder