DÜDÜKLÜDE SALÇALI BİFTEK TARİFİ
Malzemeler:
- 5-6 dilim biftek
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 adet orta boy domates rendesi
- 10-15 adet arpacık soğan(ya da 1 adet yemeklik doğranmış soğan)
- 3-4 diş sarımsak (isteğe bağlı)
- 1 küçük su bardağı sıcak su
- Tuz
- Kekik
- Karabiber
- Pulbiber
DÜDÜKLÜDE SALÇALI BİFTEK YAPILIŞI
- Tavaya az sıvı yağ koyarak kızdırın.
- Biftekleri rengi dönene kadar arkalı önlü çok az yağda çevirin.
- Düdüklü tencerenin tabanına hiçbir şey koymadan biftekleri dizin
- Etinizin miktarına göre düdüklüye düzgün bir şekilde dizin.
- Üzerine rendelenmiş domates, salça ve su karışımını iyice karıştırdıktan sonra döküp yayın.
- İsteğe bağlı olarak arpacık soğan ve ikiye kesilmiş sarımsakları ilave edin.
- Son olarak baharatları da en üste serpin.
- Düdüklü tencerenizin pişirme durumuna göre yaklaşık 20-25 dakika ocakta kısık ateşte pişirin
- Eşlikçi olarak papates püresi ve patlıcan kızartması tavsiye ederim
Not: Domates+su yerine kışlık domates sosunuz varsa, etlerin üzerine çıkacak kadar koymanız yeterli
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder