2 Ocak 2020 Perşembe

TAVUK KAPAMA TARİFİ

TAVUK KAPAMA TARİFİ

TAVUK KAPAMA TARİFİ

Malzemeler

  • 5-6 adet küçük incik(2 büyük kalçalı but ya da parçalanmış bütün tavuk)
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 orta boy soğan
  • 2 domates rendesi
  • 3 su bardağı tavuk suyu
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ 
  • 2 yemek kaşığı tereyağı 
  • Tuz, kekik, 
  • 3-4 tane karabiber(ya da 1 çay kaşığı toz karabiber)

TAVUK KAPAMA nasıl yapılır

  1. Tavukları yeterince suda haşlayalım.
  2. Pirinci 1 çay kaşığı tuz atılmış sıcak suda 15 dakika bekletelim
  3. Yemeklik doğranmış soğanı sıvı yağda hafif kavuralım
  4. Domatesi ekleyelim ve onu da suyunu çekene kadar kavuralım
  5. Yıkanmış pirinçleri ve tereyağı ekleyip 4-5 dakika güzelce kavurmaya devam edelim
  6. Altını kapatınca tuz ve bir kaç tane karabiber serpiştirelim
  7. Fırın kabına koyup düzeltelim
  8. Üzerine haşlanan tavukları yerleştirelim ve sıcak tavuk suyunu dökelim, kekik serpelim(isteğe bağlı)
  9. Islatılmış yağlı kağıtla üzerini kapatalım
  10. 200 derecede ısınmış fırında suyunu çekene kadar pişirelim(yaklaşık 25 dakika)
  11. Son 10 dakikada kağıdı kaldırıp tavukları kızartabilirsiniz. 
Not: Tavuğun yüzeyine çok az salça-sıvıyağ-yoğurt karışımı sürerseniz nar gibi kızarır.

Afiyet olsun

29 Aralık 2019 Pazar

GELİN PASTASI TARİFİ

GELİN PASTASI TARİFİGELİN PASTASI TARİFİGELİN PASTASI TARİFİGELİN PASTASI TARİFİ

GELİN PASTASI TARİFİ

Malzemeler

pandispanyası:


  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Keki Islatmak İçin;


  • 2 su bardağı soğuk süt
  • 1 yemek kaşığı şeker

Muhallebi İçin;


  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 tekli paket krem şanti 

Üzeri İçin;


  • Hindistan cevizi, fındık, ceviz, çilek, kivi, şam fıstığı vs. 

GELİN PASTASI YAPILIŞI


  1. Yumurta ve şekeri mikser ile beyazlaşana kadar 5 dakikadan fazla çırpalım.
  2. Vanilya, kabartma tozu ve  unu birlikte eleyerek ilave edelim ve spatula ile alttan üste doğru fazla söndürmeden karıştıralım
  3. Dikdörtgen (büyük)borcamı yağlayalım ve kek hamurunu dökelim ve 170 derecede ısınmış fırında 15 dakika pişirelim(yaklaşık)
  4. Kürdan yardımı ile kontrol edelim ve kekimizi soğumaya bırakalım.
  5. Keki ıslatmak için süt ve şekeri karıştıralım tamamen soğuyunca üzerine dökelim.
  6. Krem şanti hariç bütün malzemeleri tencereye alıp karıştıralım ve koyulaşana kadar karıştırarak pişirip muhallebiyi hazırlayalım, soğumaya bırakalım.
  7. Ilık bir hale geldikten sonra toz halinde krem şantiyi ekleyelim ve mikser ile iyice çırpalım.
  8. Eğer fazla katı gelirse yarım çay bardağı kadar süt ilave edebilirsiniz.
  9. 2-3 dk karıştırdıktan sonra kekimizin üzerine dökelim.
  10. Buz dolabında 2 3 saat beklettikten sonra süslemelerini yapıp servis yapabım


Afiyet olsun

26 Aralık 2019 Perşembe

ATOM KURABİYE TARİFİ

ATOM KURABİYE TARİFİ
Yine Solmaz'cığımın lezzetli elinden çıkma tatlı severseniz tadına doyamayacağınız; ağızda dağılan nefis bir kurabiye, kesinlikle denemenizi öneririm👍😋

ATOM KURABİYE TARİFİ

Malzemeler

İç harcı:

  • 6 adet kuru incir
  • 6 adet kuru kayısı
  • 1 avuç kuru üzüm
  • 10 adet ceviz(iri şekilde ezilmiş)
  • 2 orta boy elma rendesi
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Hamuru için:

  • 250 gr tereyağı
  • 1 yumurta sarısı (akı dışına kullanılacak)
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yaklaşık 4,5 su bardağı un(kontrollü ekleyin)

Üzerine:

  • 1 kase kırılmış fındık 
  • 1 kase pekmez

ATOM KURABİYE YAPILIŞI

  1. İç harcını hazırlamak için öncelikle incir ve kayısıyı minik parçalar halinde doğrayalım.
  2.  Ardından elma ve şekeri ocakta biraz pişirelim. 
  3. İçine doğradığımız incir, kayısı; yıkadığımız üzüm ve cevizi ekleyip ocağın altını ve tencerenin kapağını kapatalım. 
  4. Bu şekilde soğumaya bırakıyoruz ki incir ve kayısılar o sıcaklıkla yumuşasınlar.
  5. Hamuru için malzemeleri yoğurma kabına alıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım.
  6. Elimize ceviz büyüklüğünde parça koparıp içini açalım 
  7. Elmalı incirli harçtan alıp içine koyup ağzını kapatalım ve avucumuzda yuvarlayalım.
  8. Hamuru önce yumurta akına sonra fındığa bulayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye tümü bitene kadar dizelim.
  9. 180 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirelim 
  10. Fırından çıkıp ilk sıcaklığı geçince her bir kurabiyenin üzerine bir ya da bir buçuk yemek kaşığı pekmezi gezdirelim
Not:
  1. Fazlasını dondurucuda saklayıp istediğiniz zaman çıkarıp fırında hafif tazeleyip   kullanabilirsiniz.
  2. Şekil verip, tepside şoklama yapıp, kutularda buzlukta bekletip, ihtiyacınız olduğunda pişirebilirsiniz.
  3. Yaklaşık 25 adet çıkıyor
  4. Pekmeziniz yoksa pudra şekeri de kullanabilirsiniz

afiyet olsun

Related Posts with Thumbnails