4 Ocak 2020 Cumartesi

WAFFLE TARİFİ

WAFFLE TARİFİWAFFLE TARİFİ
WAFFLE TARİFİ
Waffle tatlısı yapımı düşündüğünüz kadar zor değil aslında yapılması oldukça pratik ve lezzetli bir tatlı. Özel waffle makinası olması da şart değil, tost makinası ya da daha basitçe bir tavada bile yapabilirsiniz..

WAFFLE TARİFİ

Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 3 yemek kaşığı toz şeker(azaltabilirsiniz)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çimdik tuz

Üzeri için:

  • Çeşitli meyveler, fındık ve tercihen nutella

WAFFLE NASIL YAPILIR?

  1. Yumurta, bir çimdik tuz ve şekeri köpük köpük olana kadar tel çırpıcı ile çırpın, sütü ve kabartma tozunu ilave edin. 
  2. Unu azar azar kek hamuru kıvamına ulaşıncaya kadar ilave ederek çırpıcıyla karıştırın.
  3. Boza kıvamında bir hamur elde etmeliyiz.
  4. Waffle makinanız varsa kullanabilirsiniz; yoksa teflon tavayı ya da tost makinasını hafifçe tereyağı ile yağlayarak, iyice ısıtıp 1 kepçe kadar hamurdan dökün, hafifçe yayılmasını sağlayın.
  5. Bir silikon spatula yardımı ile çevirerek diğer yüzünü pişirin. Hep başında olun, çünkü çok kısa sürede pişecektir.
  6. Waffle hamurunu pişirdikten sonra üzerine dilediğiniz şekilde siyah ya da beyaz çikolata sürerek muz, çilek,  kivi gibi sevdiğiniz meyvelerle süsleyebilirsiniz. Fındık, hindistan cevizi, pudra şekeri serpebilirsiniz. Çikolata sos gezdirebilirsiniz :)
Afiyet olsun

Notlar:
  • Hamuru dolapta 1 gün saklasak  ağzını streçleyip saklayabilirsiniz.
  • Kahvaltılık çikolatayı waffle henüz sıcakken ve çikolata da akışkan haldeyken sürüyoruz. Değilse benmari usulü yumuşatabilirsiniz.
  • Tost makinasında yaparsanız, pişirirken arasına bir çay kaşığı koyun, üzerine tam basılmasın

2 Ocak 2020 Perşembe

TAVUK KAPAMA TARİFİ

TAVUK KAPAMA TARİFİ

TAVUK KAPAMA TARİFİ

Malzemeler

  • 5-6 adet küçük incik(2 büyük kalçalı but ya da parçalanmış bütün tavuk)
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 orta boy soğan
  • 2 domates rendesi
  • 3 su bardağı tavuk suyu
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ 
  • 2 yemek kaşığı tereyağı 
  • Tuz, kekik, 
  • 3-4 tane karabiber(ya da 1 çay kaşığı toz karabiber)

TAVUK KAPAMA nasıl yapılır

  1. Tavukları yeterince suda haşlayalım.
  2. Pirinci 1 çay kaşığı tuz atılmış sıcak suda 15 dakika bekletelim
  3. Yemeklik doğranmış soğanı sıvı yağda hafif kavuralım
  4. Domatesi ekleyelim ve onu da suyunu çekene kadar kavuralım
  5. Yıkanmış pirinçleri ve tereyağı ekleyip 4-5 dakika güzelce kavurmaya devam edelim
  6. Altını kapatınca tuz ve bir kaç tane karabiber serpiştirelim
  7. Fırın kabına koyup düzeltelim
  8. Üzerine haşlanan tavukları yerleştirelim ve sıcak tavuk suyunu dökelim, kekik serpelim(isteğe bağlı)
  9. Islatılmış yağlı kağıtla üzerini kapatalım
  10. 200 derecede ısınmış fırında suyunu çekene kadar pişirelim(yaklaşık 25 dakika)
  11. Son 10 dakikada kağıdı kaldırıp tavukları kızartabilirsiniz. 
Not: Tavuğun yüzeyine çok az salça-sıvıyağ-yoğurt karışımı sürerseniz nar gibi kızarır.

Afiyet olsun

29 Aralık 2019 Pazar

GELİN PASTASI TARİFİ

GELİN PASTASI TARİFİGELİN PASTASI TARİFİGELİN PASTASI TARİFİGELİN PASTASI TARİFİ

GELİN PASTASI TARİFİ

Malzemeler

pandispanyası:


  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Keki Islatmak İçin;


  • 2 su bardağı soğuk süt
  • 1 yemek kaşığı şeker

Muhallebi İçin;


  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 tekli paket krem şanti 

Üzeri İçin;


  • Hindistan cevizi, fındık, ceviz, çilek, kivi, şam fıstığı vs. 

GELİN PASTASI YAPILIŞI


  1. Yumurta ve şekeri mikser ile beyazlaşana kadar 5 dakikadan fazla çırpalım.
  2. Vanilya, kabartma tozu ve  unu birlikte eleyerek ilave edelim ve spatula ile alttan üste doğru fazla söndürmeden karıştıralım
  3. Dikdörtgen (büyük)borcamı yağlayalım ve kek hamurunu dökelim ve 170 derecede ısınmış fırında 15 dakika pişirelim(yaklaşık)
  4. Kürdan yardımı ile kontrol edelim ve kekimizi soğumaya bırakalım.
  5. Keki ıslatmak için süt ve şekeri karıştıralım tamamen soğuyunca üzerine dökelim.
  6. Krem şanti hariç bütün malzemeleri tencereye alıp karıştıralım ve koyulaşana kadar karıştırarak pişirip muhallebiyi hazırlayalım, soğumaya bırakalım.
  7. Ilık bir hale geldikten sonra toz halinde krem şantiyi ekleyelim ve mikser ile iyice çırpalım.
  8. Eğer fazla katı gelirse yarım çay bardağı kadar süt ilave edebilirsiniz.
  9. 2-3 dk karıştırdıktan sonra kekimizin üzerine dökelim.
  10. Buz dolabında 2 3 saat beklettikten sonra süslemelerini yapıp servis yapabım


Afiyet olsun

Related Posts with Thumbnails