Lezzetli, sağlıklı bir yemektir. Temizliği ve hazırlığı biraz zaman alır. Semizotunun verdiği hafif mayhoşluk ile garnitür gibi sıcak veya ılık yardımcı yemek olarak sofralarınıza eşlik eder.
MANTARLI SEMİZOTU TARİFİ
malzemeler:
1 paket mantar(yaklaşık 400 gr)
1 demet semizotu
1 adet kapya biber
1-2 domates
1 adet soğan
1/2 çay bardağı zeytinyağı
tuz,
1 adet şeker
2 adet sarımsak
1 yemek kaşığı pirinç
MANTARLI SEMİZOTU YAPILIŞI:
Yemeklik doğradığımız soğanları ve minik sarımsakları yağımızda hafif sarartalım
Mantarları ve biberleri ilave edip 5 dakika kadar karıştıralım
Domatesi ekleyelim, diriliğini kaybedene kadar bekleyelim
Doğranmış semiz otlarını ilave edelim
tuz, şeker ve pirinci serpelim
Pirinçler uzayana kadar pişirip ılıyınca servise alalım