Lezzetli, sağlıklı bir yemektir. Temizliği ve hazırlığı biraz zaman alır. Semizotunun verdiği hafif mayhoşluk ile garnitür gibi sıcak veya ılık yardımcı yemek olarak sofralarınıza eşlik eder.
MANTARLI SEMİZOTU TARİFİ
malzemeler:- 1 paket mantar(yaklaşık 400 gr)
- 1 demet semizotu
- 1 adet kapya biber
- 1-2 domates
- 1 adet soğan
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- tuz,
- 1 adet şeker
- 2 adet sarımsak
- 1 yemek kaşığı pirinç
MANTARLI SEMİZOTU YAPILIŞI:
- Yemeklik doğradığımız soğanları ve minik sarımsakları yağımızda hafif sarartalım
- Mantarları ve biberleri ilave edip 5 dakika kadar karıştıralım
- Domatesi ekleyelim, diriliğini kaybedene kadar bekleyelim
- Doğranmış semiz otlarını ilave edelim
- tuz, şeker ve pirinci serpelim
- Pirinçler uzayana kadar pişirip ılıyınca servise alalım
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder