28 Ekim 2008 Salı

MANTARLI SEMİZOTU TARİFİ

MANTARLI SEMİZOTU TARİFİ
MANTARLI SEMİZOTU TARİFİ
Lezzetli, sağlıklı bir yemektir. Temizliği ve hazırlığı biraz zaman alır. Semizotunun verdiği hafif mayhoşluk ile garnitür gibi sıcak veya ılık yardımcı yemek olarak sofralarınıza eşlik eder.

MANTARLI SEMİZOTU TARİFİ

malzemeler:

  • 1 paket mantar(yaklaşık 400 gr)
  • 1 demet semizotu
  • 1 adet kapya biber
  • 1-2 domates
  • 1 adet soğan
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • tuz, 
  • 1 adet şeker
  • 2 adet sarımsak
  • 1 yemek kaşığı pirinç

MANTARLI SEMİZOTU YAPILIŞI:

  1. Yemeklik doğradığımız soğanları ve minik sarımsakları yağımızda hafif sarartalım
  2. Mantarları ve biberleri ilave edip 5 dakika kadar karıştıralım
  3. Domatesi ekleyelim, diriliğini kaybedene kadar bekleyelim
  4. Doğranmış semiz otlarını ilave edelim
  5. tuz, şeker ve pirinci serpelim
  6. Pirinçler uzayana kadar pişirip ılıyınca servise alalım

Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails