21 Mayıs 2010 Cuma

PAPATYA KURABIYE TARIFI

PAPATYA KURABİYE TARİFİ

PAPATYA KURABİYE TARİFİ

malzemeler:
  • 250 gr tereyağı veya 1 paket margarin
  • 200 gr pudra şekeri (250 gr lık paketin 4/5 i)
  • 2 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı buğday nişastası
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un
  • 2-3 kaşık kakao 

PAPATYA KURABİYE nasıl yapılır?

  1. En son un ve kabartma tozu olacak şekilde tüm malzemeyi yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında güzel bir kurabiye hamuru yoğuruyoruz.
  2. Hamuru iki eşit parçaya ayırıyoruz, bir yarısına kakao ekleyip iyice yedirene kadar tekrar yoğuruyoruz.
  3. Misket büyüklüğünde yuvarlaklar hazırlıyoruz ve papatya şekli veriyoruz
  4. 170 derecede ısınmış fırında üzeri beyaz kalacak şekilde pişirip çıkarıyoruz..
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails