PAPATYA KURABİYE TARİFİ
malzemeler:
- 250 gr tereyağı veya 1 paket margarin
- 200 gr pudra şekeri (250 gr lık paketin 4/5 i)
- 2 adet yumurta
- 1,5 su bardağı buğday nişastası
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
- 2-3 kaşık kakao
PAPATYA KURABİYE nasıl yapılır?
- En son un ve kabartma tozu olacak şekilde tüm malzemeyi yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında güzel bir kurabiye hamuru yoğuruyoruz.
- Hamuru iki eşit parçaya ayırıyoruz, bir yarısına kakao ekleyip iyice yedirene kadar tekrar yoğuruyoruz.
- Misket büyüklüğünde yuvarlaklar hazırlıyoruz ve papatya şekli veriyoruz
- 170 derecede ısınmış fırında üzeri beyaz kalacak şekilde pişirip çıkarıyoruz..
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder