1 Haziran 2010 Salı

ALMAN PASTASI (MAYASIZ) TARIFI

ALMAN PASTASI (MAYASIZ) TARIFIALMAN PASTASI (MAYASIZ) TARIFIALMAN PASTASI (MAYASIZ) TARIFI

ALMAN PASTASI (MAYASIZ) TARIFI

malzemeler:
  • 3 yumurta(oda sıcaklığında)
  • 3/4 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağından biraz fazla un

krema

  • 2 su bardağı süt
  • 3,5 kaşık şeker
  • 2 kaşık un
  • kimon kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilya
  • 50 gr margarin
Üzerine:
  • Pudra şekeri

ALMAN PASTASI nasıl yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpalım
  2. Yağını, ununu, vanilyasını ve kabartma tozunu ekleyip kaşıkla alttan üste hamuru söndürmeden karıştıralım
  3. Düz bir fırın tepsisini yağlayıp hamuru dökelim, 170 derecede kızarana kadar pişirelim, kürdan testi yapmayı unutmayınız
  4. Krema için sütün içine unu, şekeri ekleyelim ve karıştırarak kaynatalım
  5. Vanilya ve limon rendesini ekleyip altını kapatalım
  6. Margarini ekleyip mikserle bir kaç dakika çırpalım
  7. Ilımış pandispanyamızı ortasından ikiye keselim ve pişirdiğimiz kremayı arasına yayalım
  8. Diğer parçasını üzerine kapatalım ve pudra şekeri serpiştirelim

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails