ALMAN PASTASI (MAYASIZ) TARIFI
malzemeler:- 3 yumurta(oda sıcaklığında)
- 3/4 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağından biraz fazla un
krema
- 2 su bardağı süt
- 3,5 kaşık şeker
- 2 kaşık un
- kimon kabuğu rendesi
- 1 paket vanilya
- 50 gr margarin
Üzerine:
- Pudra şekeri
ALMAN PASTASI nasıl yapılır?
- Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpalım
- Yağını, ununu, vanilyasını ve kabartma tozunu ekleyip kaşıkla alttan üste hamuru söndürmeden karıştıralım
- Düz bir fırın tepsisini yağlayıp hamuru dökelim, 170 derecede kızarana kadar pişirelim, kürdan testi yapmayı unutmayınız
- Krema için sütün içine unu, şekeri ekleyelim ve karıştırarak kaynatalım
- Vanilya ve limon rendesini ekleyip altını kapatalım
- Margarini ekleyip mikserle bir kaç dakika çırpalım
- Ilımış pandispanyamızı ortasından ikiye keselim ve pişirdiğimiz kremayı arasına yayalım
- Diğer parçasını üzerine kapatalım ve pudra şekeri serpiştirelim
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder