30 Nisan 2014 Çarşamba

ÇÖREKOTLU KURABiYE TARİFİ

SEFERTASI TARİFLERİ- ÇÖREKOTLU KURABİYE
Uzun bir aradan sonra yeniden merhabalar herkese :)
En büyük özelliği uzun süre bayatlamaması, ağzı sıkı kapalı bir kavanozda, dondurucuda veya saklama kabında uzun süre tazeliğini koruması. Her daim elinizin altında çat kapı misafirine ikram edilebilecek güzel bir kurabiye tarifi..
Sıkıca muhafaza edip deepfreeze koyun, elinizin altında hazır olur:)
Ben deneyin derim, çok beğeneceksiniz :)
Şimdi yeni evden İLK YAYIN...Umarım bereketli uğurlu olur :)
Sevgiyle kalın..



ÇÖREKOTLU KURABİYE TARİFİ

Malzemeler:
  • 250 gr tereyağı veya margarin (oda sıcaklığında)
  • 2 yumurta akı
  • 1 çay bardağı fındık yağı (veya ayçiçek yağı)
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı çörek otu
  • yaklaşık 5 su bardağı kadar un ( yavaş yavaş ekleyin, yeterli olunca kesin az ya da fazla gelebilir)

ÇÖREKOTLU KURABİYE nasıl yapılır?

  1. Tüm malzemeyi önce sıvıları karıştırıp, sonra katıları ekleyerek karıştırıp güzel ve özlü bir hamur yoğuralım
  2. Küçük erik kadar yuvarlayıp yağlı kağıt serilmiş tepsimize dizelim.
  3. Üzerine yumurta sarısı sürelim ve 200 derecede ısınmış fırında kızarana kadar 15-20 dakika pişirelim.
  4. Bu ölçülerden 2 tepsi kurabiye çıkıyor. Oldukça bereketli, dilerseniz ölçüleri yarıya indirebilirsiniz. 
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails