Tatlı sevenler inciriyle, ceviziyle tadına doyulmuyor benden söylemesi... :)
***Dilim görüntülerini de fotoğrafladık ama henüz elime geçmediği için daha sonra ekleyeceğim...
İNCİRLİ MUHALLEBİLİ PASTA TARIFI
Malzemeler:
Pandispanya:
- 3 adet yumurta(oda sıcaklığında)
- 2/3 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un (bir kaşığı ile inciri bulayacağız)
- 1 paket kabartma tozu
- 2 çay kaşığı tarçın
- 6 adet kuru incir
- 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
Muhallebisi:
- 1 kg. süt
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası (normal)
- 3 yemek kaşığı un (tepeleme değil)
- 6 yemek kaşığı şeker
- 1 paket krem şanti
- 1 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
Islatma şurubu:
- 1 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı nescafe
- 1 tatlı kaşığı şeker
Üzeri için:
- hindistan cevizi, fıstık tozu, süs boncukları vs
İNCİRLİ MUHALLEBİLİ PASTA nasıl yapılır?
- İncirleri sıcak suda 5-10 dakika kadar bekletip minik minik doğrayalım ve una bulayalım
- Yumurtaları ve şekeri iyice çırpalım
- Un ve kabartma tozunu eleyerek ilave edelim
- Cevizleri ve tarçını ekleyelim
- Bunları kaşıkla alttan üste doğru söndürmeden karıştırıp homojenleştirelim
- Una bulanmış incirleri de ekleyelim ve hafifçe karıştırıp büyük kare borcama (yağlanmış olacak) dökelim
- Önceden ısınmış 160 derece fırında kürdan temiz çıkana kadar pişirelim
- Diğer yanda şanti ve tereyağı haricindeki malzemelerle muhallebimizi mutlaka karıştırarak pişirelim
- Kaynayınca altını kapatıp şanti ve tereyağını ekleyip bir kaç dakika çırpalım(çok koyu olursa azıcık süt ekleyebilirsiniz)
- Keki ve muhallebiyi ılıtalım
- Nescafeli şerbetimizi eşit olarak kekin her yerine dökelim
- Üzerine muhallebiyi de yayalım
- Dolapta bir kaç saat bekletelim
- Servis öncesinde dilediğimiz gibi süsleyelim
Afiyet olsun
2 yorum:
nefis bir pasta olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
Belgin Abla Merhabalar. Yillar once sen bloga devam ederken gorusmustuk simdi hatirlarmisin bilmiyorum, yeniden devam ettigini gormek cok guzel :) bende blogumu o zamandan beri epey ilerlettim :) Sevgilerimi gonderiyorum :) renkliimutfak
Yorum Gönder