27 Eylül 2007 Perşembe

PATATESLİ TAVUK SUFLE TARİFİ

PATATESLİ TAVUK SUFLE
Bu da tadanın ASLA vazgeçemediği bir lezzet...Patates,tavuk ve beşamel sos karışımı..Sadece deneyin; yorumlarınızı bekliyorum
Yapımı da OLDUKÇA kolay:

PATATESLİ TAVUK SUFLE TARİFİ

Malzemeler:
  • 4-5 haşlanmış,ezilmiş ya da rendelenmiş patates
  • 2-3 tavuk budu (haşlanıp didiklenmiş)
  • 150 gr.tereyağı
  • 1 su bardağı rende kaşar
  • tuz, karabiber
Beşamel sos:
  • 3 kaşık un
  • 2 kaşık tereyağı veya 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 4 su bardağı soğuk süt,
  • tuz karabiber
PATATESLİ TAVUK SUFLE nin yapılışı:
  1. Ezilmiş sıcak patatesin içine tereyağı,rende kaşar peyniri, tuz, karabiberi koyup iyice karıştırıp fırın kabımıza seriyoruz.(kumpir gibi)
  2. Diğer tarafta cıvık bir beşamel sos hazırlıyoruz.
  3. Yağı eritip(ben zeytinyağı kullanıyorum) unu ekleyip sarartıyoruz.
  4. Sonra azar azar sütü hızlıca karıştırarak ekliyoruz.
  5. Yoğunluğu akışkan bir koyulukta olsun.
  6. Tuz ekleyip altını  kapatıyoruz.
  7.  Haşlayıp didiklediğimiz tavukları bu sosa ekleyip patatesin üzerine döküyoruz.
  8. En üste tekrar kaşar rendesi ile fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun...


not: * Beşamel sosu yaparken unu yakmadan kavurun
        * Köpüklenmeye başladığında sütü azar azar eklerken aynı anda hızlıca karıştırın ki topaklanmasın
        * Mutlaka tel çırpıcı kullanın
        * Çırpıcıyı kaldırdığınızda sos akıcı bir kıvamda dökülüyorsa kıvamı gelmiş demektir, süt eklemeyi kesin
        * Patatesi haşladıktan sonra mutlaka sıcakken ezin, soğuduktan sonra zor olur, o zaman ancak rendeleyebilirsiniz.
         * Haşladığınız tavuk suyu ile güzel bir ÇORBA yapabilirsiniz



GARNİTÜRLÜ ENGİNAR ÇANAGI TARIFI

GARNİTÜRLÜ ENGİNAR ÇANAĞI

İşte bizim hane halkının burun kıvırmadan yediği yegane enginar yemeği.Baklalı sevmediler,etli sevmediler,sadece bu...Biliyorsunuz karaciğer dostu bir besin; ailem yesin istiyorum ve çeşitli versiyonlar deniyorum bu yüzden.Sizin de bildiğiniz güzel bir yöntem varsa ve beni yönlendirirseniz çok sevinirim. Neyse bu yöntemle pişen enginarlar lokum gibi oluyor.Garnitürü de lezzetini arttırıyor.Varsa düdüklüde yapmanızı özellikle tavsiye ederim.

GARNİTÜRLÜ ENGİNAR ÇANAĞI TARİFİ

Malzemeler:
  • 1 adet soğan
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 adet büyük patates
  • 1 adet havuç
  • 5 adet enginar
  • 1/2 limon
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 2-3 adet şeker
  • 1 yemek kaşığı un
  • 3-4 kaşık zeytinyağı(sızma tercih edin)
GARNİTÜRLÜ ENGİNAR ÇANAĞI

GARNİTÜRLÜ ENGİNAR ÇANAĞI nın yapılışı:

  1. Soğanı piyazlık doğruyoruz. 
  2. Zeytinyağında soteliyoruz.
  3. Küp doğranmış patateslerimizi, havuçlarımızı ve bezelyeleri ekliyoruz.
  4. Enginarları tuzlu,unlu ve limonlu hafif batası suya koyup biraz kaynatıyoruz.
  5. Enginar çanaklarının üzerine hazırladığımız malzemeyi koyuyoruz.
  6. 1 kesmeşeker koyup kısık ateşte pişirip, ılık ya da soğuk olarak dereotuyla süsleyerek servis yapıyoruz.

Afiyet olsun


ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI TARİFİ

ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI TARİFİ
Dolma olsun, sarma olsun çok sevdiğim yemeklerdir. Özellikle yaz aylarında sofralarımızın olmazsa olmazlarındandır biber dolması..Kış aylarında ise yapabiliyorsam kuru biber dolması ya da deepfreze koyduklarımla bu lezzeti yakalamaya çalışıyorum . Ama tabii hiç bir tat tazesinin yerini tutmuyor doğruya doğru.. Şimdi geçelim tarifimize ...

ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI TARİFİ

Malzemeler:
  • 1 kg dolmalık biber
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 8 adet soğan
  • 1 çorba kaşığı çam fıstığı
  • 2 çorba kaşığı kuş üzümü
  • 1 çorba kaşığı kuru nane
  • 8-10 dal maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • 2 adet kesme şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1.5 su bardağı sıcak su
  • Tuz ve yarım limon suyu

ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI nın yapılışı:

  1. Soğanları robotta veya elde kıyıp,pirinçleri yıkayıp hazırlıyoruz.
  2. Yağı içine tuz ve fıstık ekleyerek hafif kavuruyoruz. 
  3. Soğanları ekleyip,5-10 dakika pişiriyoruz.
  4. Pirinçleri, kuş üzümünü ve şekeri ilave ediyoruz.Biraz daha kavuruyoruz.
  5. Sıcak suyumuzu batası koyup, ağzını kapatıp çekene kadar pişiriyoruz.
  6. Kıyılmış maydanoz, dereotu, nane,tarçın,yenibaharı ekleyip hepsini ezmeden karıştırıyoruz.İçimiz hazır.
  7. Ayıklanıp yıkanmış biberlerimizin içine dolduruyoruz.Tenceremize diziyoruz .
  8. Ya yuvarlak kestiğimiz kendi kapaklarını şapka gibi kapatıyoruz ya da domates kapağı yapıyoruz.
  9. Bir bardak sıcak su ve tuz ile biraz domates suyu ekleyip, kısık ateşte yumuşayana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun.



Related Posts with Thumbnails