27 Eylül 2007 Perşembe

PATATESLİ TAVUK SUFLE TARİFİ

PATATESLİ TAVUK SUFLE
Bu da tadanın ASLA vazgeçemediği bir lezzet...Patates,tavuk ve beşamel sos karışımı..Sadece deneyin; yorumlarınızı bekliyorum
Yapımı da OLDUKÇA kolay:

PATATESLİ TAVUK SUFLE TARİFİ

Malzemeler:
  • 4-5 haşlanmış,ezilmiş ya da rendelenmiş patates
  • 2-3 tavuk budu (haşlanıp didiklenmiş)
  • 150 gr.tereyağı
  • 1 su bardağı rende kaşar
  • tuz, karabiber
Beşamel sos:
  • 3 kaşık un
  • 2 kaşık tereyağı veya 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 4 su bardağı soğuk süt,
  • tuz karabiber
PATATESLİ TAVUK SUFLE nin yapılışı:
  1. Ezilmiş sıcak patatesin içine tereyağı,rende kaşar peyniri, tuz, karabiberi koyup iyice karıştırıp fırın kabımıza seriyoruz.(kumpir gibi)
  2. Diğer tarafta cıvık bir beşamel sos hazırlıyoruz.
  3. Yağı eritip(ben zeytinyağı kullanıyorum) unu ekleyip sarartıyoruz.
  4. Sonra azar azar sütü hızlıca karıştırarak ekliyoruz.
  5. Yoğunluğu akışkan bir koyulukta olsun.
  6. Tuz ekleyip altını  kapatıyoruz.
  7.  Haşlayıp didiklediğimiz tavukları bu sosa ekleyip patatesin üzerine döküyoruz.
  8. En üste tekrar kaşar rendesi ile fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun...


not: * Beşamel sosu yaparken unu yakmadan kavurun
        * Köpüklenmeye başladığında sütü azar azar eklerken aynı anda hızlıca karıştırın ki topaklanmasın
        * Mutlaka tel çırpıcı kullanın
        * Çırpıcıyı kaldırdığınızda sos akıcı bir kıvamda dökülüyorsa kıvamı gelmiş demektir, süt eklemeyi kesin
        * Patatesi haşladıktan sonra mutlaka sıcakken ezin, soğuduktan sonra zor olur, o zaman ancak rendeleyebilirsiniz.
         * Haşladığınız tavuk suyu ile güzel bir ÇORBA yapabilirsiniz



Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails