27 Eylül 2007 Perşembe

GARNİTÜRLÜ ENGİNAR ÇANAGI TARIFI

GARNİTÜRLÜ ENGİNAR ÇANAĞI

İşte bizim hane halkının burun kıvırmadan yediği yegane enginar yemeği.Baklalı sevmediler,etli sevmediler,sadece bu...Biliyorsunuz karaciğer dostu bir besin; ailem yesin istiyorum ve çeşitli versiyonlar deniyorum bu yüzden.Sizin de bildiğiniz güzel bir yöntem varsa ve beni yönlendirirseniz çok sevinirim. Neyse bu yöntemle pişen enginarlar lokum gibi oluyor.Garnitürü de lezzetini arttırıyor.Varsa düdüklüde yapmanızı özellikle tavsiye ederim.

GARNİTÜRLÜ ENGİNAR ÇANAĞI TARİFİ

Malzemeler:
  • 1 adet soğan
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 adet büyük patates
  • 1 adet havuç
  • 5 adet enginar
  • 1/2 limon
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 2-3 adet şeker
  • 1 yemek kaşığı un
  • 3-4 kaşık zeytinyağı(sızma tercih edin)
GARNİTÜRLÜ ENGİNAR ÇANAĞI

GARNİTÜRLÜ ENGİNAR ÇANAĞI nın yapılışı:

  1. Soğanı piyazlık doğruyoruz. 
  2. Zeytinyağında soteliyoruz.
  3. Küp doğranmış patateslerimizi, havuçlarımızı ve bezelyeleri ekliyoruz.
  4. Enginarları tuzlu,unlu ve limonlu hafif batası suya koyup biraz kaynatıyoruz.
  5. Enginar çanaklarının üzerine hazırladığımız malzemeyi koyuyoruz.
  6. 1 kesmeşeker koyup kısık ateşte pişirip, ılık ya da soğuk olarak dereotuyla süsleyerek servis yapıyoruz.

Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails